25n
25N
25N

Concha Alonso Monrós rep un homenatge pòstum amb motiu del Dia Internacional de la Dona

Concha Alonso Monrós rep un homenatge pòstum amb motiu del Dia Internacional de la Dona
15/03/2017 -

L’Ajuntament d’Alboraia i l’Associació de Mestresses de casa Tyrius d’Alboraia van retre homenatge pòstum a Concha Alonso Monrós amb motiu del Dia Internacional de la Dona. L’esdeveniment, que s’emmarca dins de les activitats que està duent a terme el consistori en l’anomenada Setmana de la Dona, va tenir lloc al Teatre l’Agrícola el passat 8 de març.

A la trobada van acudir l’alcalde d’Alboraia, Miguel Chavarría; la regidora d’Educació, Ana Bru; la regidora de Benestar Social, Susana Cazorla; membres de la citada associació de dones i veïns de la localitat. Allí, els presents van recordar i van aplaudir a Concha Alonso Monrós, fundadora i primera presidenta de l’Associació de Mestresses de casa Tyrius d’Alboraia, que va aparéixer en 1977.

En agraïment a la labor que va realitzar, es va projectar un vídeo que va repassar el llegat de Concha Alonso en imatges, una sèrie d’iniciatives que va involucrar a les dones del municipi en cursos de cuina, degustació de postres, classes de fang o exposicions de treballs, entre moltes altres.

Seguidament, les antecessores en el càrrec van prendre la paraula. María Isabel Martínez Herranz, Concepció Rodrigo Carsí i Victoria Mossi Marco van agrair a Concha Alonso que les dones “començaren a formar-se més enllà de les seues activitats quotidianes amb la seua labor” i van assegurar “haver seguit el seu exemple”.

El primer edil del consistori, Miguel Chavarría, també va dedicar unes paraules. Fent menció al tapís d’Aurora Valero, que s’exposa en totes les activitats de la Setmana de la Dona al Teatre l’Agrícola, i a la labor de Concha Alonso, va exemplificar a les grans dones que ha tingut i té Alboraia. A més, va assenyalar que l’homenatjada “va portar a Alboraia una nova dimensió per a les dones”.
Després, va reclamar la presència en l’escenari d’Inma, la filla de la fundadora de l’agrupació, per a donar-li un ram de flors. L’actual presidenta, Conxa Monrabal Pechuán, va aprofitar l’ocasió per a donar-li també un present per part de les mestresses de casa, una peça de vaixella que recordava a l’homenatjada.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre × 1 =

museo prehistoria
museo prehistoria