caixa popular

El Diluvi, Smoking Souls, Sva-ters, VaDeBo i Herba Negra encendran el concert faller de La Gira a Vivers

El Diluvi, Smoking Souls, Sva-ters, VaDeBo i Herba Negra encendran el concert faller de La Gira a Vivers
20/02/2018 -

El concert de Falles d’Escola Valenciana enceta l’agenda musical de La Gira 2018. El Diluvi, Smoking Souls, Sva-ters, VaDeBo i Herba Negra són els grups que faran vibrar tothom el proper 10 de març a les 20’30 hores al Jardí de Vivers de València.

El concert inaugura La Gira d’Escola Valenciana, el festival itinerant de música en valencià que arriba a la XIIIa edició. L’anunci oficial del cartell del concert de Falles ve acompanyat d’un sorteig de tres entrades dobles al Facebook de La Gira. L’entrada anticipada costa 7€ i es pot adquirir en https://www.entradasatualcance.com

Ara com ara, el festival itinerant de música en valencià La Gira d’Escola Valenciana recorre durant les Trobades d’Escoles en Valencià tot el País Valencià amb propostes musicals que han convocat més de 170.000 assistents en els prop de 215 concerts celebrats en les 12 edicions anteriors.

Cartell faller de La Gira

Enguany, Escola Valenciana ha apostat per Smoking Souls, El Diluvi, Sva-ters, VaDeBo i Herba Negra per configurar el cartell del concert de Falles, que marca l’inici de La Gira 2018. Es tracta de cinc grups punters del panorama musical que comparteixen la creació de música en valencià des de diferents estils i la contundència de les lletres per transformar la realitat social. La música per sacsejar consciències.

Smoking Souls, desplegarà l’arsenal de guitarres i melodies dels tres discos que ha publicat fins ara. El grup de Pego, aposta potent i líder entre la gent més jove i els adults més rockers, va ser un dels triomfadors en l’última edició dels premis COM, no debades el seu darrer treball Cendra i or (Propaganda pel Fet!, 2017) va rebre dos guardons: millor disc de rock i millor vídeo per “Vida”, de Pau Berga (direcció) i Tresdeu Media (producció).

El Diluvi és la nota més fresca en el panorama actual de la música en valencià. El grup de Castalla es defineix com una banda de música de folk modern que fusiona diversos estils musicals, com cúmbia, reggae, rumba, folk i música tradicional o d’arrel valenciana, i crea així un nou estil que els components del conjunt anomenen «mestissatge mediterrani».

Sva-ters, el veterà grup originari d’Alcàsser, enguany compleix 20 anys de la seua formació i decideix fer una gira de comiat i deixar definitivament els escenaris. La seua barreja de rock clàssic, ska, jazz, rumba i reggae fusionades amb unes lletres caracteritzades per una gran dosi d’humor configuren el seu estil propi, l’sva.

VaDeBo és un grup format a la ciutat de València per músics provinents d’altres bandes, i que pretén projectar l’energia dels seus membres en cada cançó i en cada concert, amb una experiència divertida i alegre, sense perdre de vista el compromís social que els defineix com a banda. El grup acaba de publicar La por, (Maldito Records, 2018) el seu tercer treball d’estudi.

Herba Negra grup de música rap, combina arrels, música negra, energia i elegància amb líriques plenes d’emocions, sinceritat, realitat i un toc d’humor i crítica social.

Sorteig d’entrades al Facebook de La Gira

Escola Valenciana regala 3 entrades dobles per al Concert de Falles a través del Facebook de La Gira. La promoció estarà activa fins al dimecres 21 de febrer a les 21 hores. Totes les persones que vulguen participar-hi sols han de fer tres accions:

Donar-li a ‘m’agrada’ i fer-se seguidora o seguidor de la pàgina de La Gira d’Escola Valenciana.
Comentar amb qui anirà al Concert de Falles d’Escola Valenciana.
Compartir al seu mur la informació del concurs.

L’entrada anticipada es podrà adquirir a 7€ a través de la plataforma digital www.entradasatualcance.com. En taquilla, l’entrada costarà 10€, excepte per a les Amigues i els Amics d’Escola Valenciana i l’alumnat de la Universitat de València i de la Universitat Politècnica de València, col·lectius que, el mateix dia del concert, encara podran adquirir l’entrada al preu especial de 7€ si presenten el respectiu carnet acreditatiu.

XIIIa edició del Concert de Falles

Des de la seua creació, l’any 2009, el Concert de Falles ha tingut com a objectiu ser una proposta interessant per als joves que volen assistir a activitats lúdiques i culturals fetes en valencià en el context d’una festivitat significativa com són les Falles. Per l’escenari desfilaran cinc formacions amb estils musicals ben diferents però que tenen, almenys, una característica en comú: la solvència dels seus directes.
Escola Valenciana i Reviscola han comptat amb el suport de l’Ajuntament de València, la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport, la Diputació de València, el Servei de Política Lingüística i de la Delegació per als Estudiants de la Universitat de València i de la Universitat Politècnica de València.

Agenda musical de La Gira d’Escola Valenciana

Al llarg de les properes setmanes, Escola Valenciana informarà dels concerts que organitzaran les Coordinadores Comarcals durant les Trobades d’Escoles en Valencià. Així mateix, l’entitat cívica està acabant d’enllestir el Disc de la Música en valencià, volum XII. Paral·lelament, Escola Valenciana i l’ajuntament de Benlloc estan preparant la XIIa edició del Feslloch, el festival de música en valencià que se celebrarà els dies 12, 13 i 14 de juliol.


fiestas gandia 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

sis + set =

semana de la agricultura de torrent 2018
sempre teua
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
Semana mobilidad Valencia 2018
decidim vlc
Decidim VLC