caixa popular

Concert de Seguridad Social i altres sorpreses a les festes de Llíria

El grup de rock actuarà el dilluns 24 d’abril a la Plaça Major de Llíria

Concert de Seguridad Social i altres sorpreses a les festes de Llíria
20/04/2017 -

Les Festes de Sant Vicent de Llíria no et deixaran indiferent. Encara que en aquests dies tan especials els més menuts són els protagonistes, hi ha també moltes sorpreses per què els majors vivim les festes amb la mateixa il·lusió.

Et deixem els esdeveniments més interessants que passen a Llíria aquests dies i les dades per què no et perdes res:

Dijous 20 d’abril. Gimcana i autobús per donació solidària de sang – Tota la vesprada, a la Plaça Major.

Durant tota la vesprada, es disposarà un autobús a la Plaça Major per tots els que vuiguen donar sang. Recordem que només una persona pot salvar tres vides i que, segons Creu Roja, només a la nostra Comunitat es necessiten al voltant d’unes 40 donacions per cada mil habitants a l’any. Ajuda als altres de la mateixa manera que voldries que t’ajudaren a tu.

A les 18:00h., es celebrarà una Gimcana per a totes les edats a la mateixa Plaça. Cal dur bicicleta, però si no tens no et preocupes perquè es posaran bicis a disposició allí mateix per què ningú es quede fora.

Durant tot el fi de setmana (22 i 23 d’abril), hi haurà un mercat romà a la Plaça Major, on podrem trobar tot tipus de tendetes i decoració temàtiques. Es pot visitar el dissabte d’11 a 14h., i per la vesprada de 17:00 a 22:00h, i el diumenge durant tot el dia.

Dissabte 22 d’abril. Presentació de Sant Vicent com a “Meravella lliriana” – A les 9:30h., des de la Plaça de Partidors fins el Parc de Sant Vicent.

Ruta guiada per Carles Asensi, investigador de temes Vicentines, que seguirà el camí que, segons conta la tradició, va seguir Sant Vicent l’any 1410 quan va visitar Llíria per fer el miracle al parc nomenat així en el seu honor. Així, la ruta començarà a la Plaça de Partidors fins arribar al Parc de Sant Vicent, descobrint el paisatge que va obrint-se camí.

Després, hi haurà un esmorzar on destacarà el bon embotit, tot oferit per “El Xelvano”.

Per crear un ambient idoni a aquest entorn màgic, músics de l’Agrupació “Vicente Giménez” acompanyaran el recital de poemes llirians i vicentins. Finalment, es farà una visita comentada a l’ermita i la seua història.

A les 14:00h. Aproximadament, un autobús arribarà al parc per poder tornar a casa. Per supost, és opcional: si tens ganes de més – i no tens molta fam, atés l’hora –, pots tornar caminant al nucli urbà i gaudir de tota la màgia que té aquest parc.

Diumenge 23 d’abril. XX Festival de Paelles – A partir de les 11:30h., al parc de Sant Vicent.

Per participar, es pot aconseguir el tiquet de participació, fins el dijous 20, al forn de Susi, el forn del Raval o el forn de Sant Miquel, o també ens el podrà facilitar qualsevol fester o membre de la Junta Directiva de la Confraria. El tiquet inclou els ingredients per fer la paella, així com la taula i les cadires per dinar al parc.

Aquest dia és per gaudir del parc de Sant Vicent i d’una bona paella en la millor companyia. Des de les 11:30h. Es pot començar a fer la paella, amb la llenya a disposició al mateix descampat habilitat per açò. L’hora de dinar la marca cadascú, i la taula i cadires es disposaran a un lloc privilegiat del parc, on es pot gaudir de l’ombra dels nombrosos arbres que hi ha.

Dilluns 24 d’abril. Concert de Seguridad Social. – A migdia, aproximadament, a la Plaça Major.

Aquest dilluns és el dia de Sant Vicent Ferrer, i no és casualitat que siga el plat fort del programa de festes en honor a aquest sant, patró del poble.

Durant el matí, és tradició anar a esmorzar amb els amics i amigues al parc de Sant Vicent. Tanmateix, has d’anar amb compte: també és tradició tirar-se al manantial. Això sí, abans era més habitual que, de sobte, et trobares algú (normalment conegut) que et tirara per fer la (seua) gràcia; hui en dia pareix que es delimite naturalment una “zona de submersió”, així que en no traspassar-la és suficient – a no ser que vuigues participar en aquesta peculiar tradició, per supost!

Conjuntament amb aquesta celebració, també hi és la tradició religiosa, que segueix tot un ritual al llarg del temps que comença amb la tradicional rogativa, segueix amb la benedicció de les aigües de la font del parc i conclou amb la trobada de les figures de Sant Vicent i Sant Miquel – els dos patrons del poble – i l’arribada del primer a l’església de la Plaça Major. Seguidament comença el concert de Seguridad Social.

És per això que no es pot garantir un hora exacta d’inici del concert del grup de rock, però serà a migdia i allò ben segur és que Seguridad Social ens faran donar-ho tot amb ells a l’escenari. Qui no cridarà al sentir la mítica “Xiquilla!”?

A més, per acabar d’arredonir el dia, hi haurà paella a disposició de qui encara no haja tingut prou amb l’esmorzar.

 

Esperem que disfrutes aquestes festes, a Llíria ja veus que tens diversió garantida!


fiestas gandia 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tretze − 13 =

semana de la agricultura de torrent 2018
sempre teua
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
Semana mobilidad Valencia 2018
decidim vlc
festes xirivella 2018