caixa popular

Concentració en repulsa per la violència masclista

Concentració en repulsa per la violència masclista
25/07/2017 -

L’alcalde de València, Joan Ribó, ha presidit hui la concentració silenciosa a les portes de l’Ajuntament en què representants de tots els grups polítics de la corporació han guardat un minut de silenci en repulsa per la violència masclista, i en record de l’última víctima assassinada a València, la ciutadana russa Irina G.

Ribó ha condemnat aquesta nova agressió, i ha subratllat la importància fonamental de dissenyar polítiques específiques i amb dotació pressupostària per a avançar en les tasques d’educació, protecció, prevenció i formació, que facen possible disminuir les agressions masclistes en la nostra societat. En aquest sentit, l’alcalde ha mostrat la seua satisfacció per l’acord unànime aconseguit ahir en el Congrés dels Diputats, un pacte d’Estat contra la violència de gènere, que inclou 200 mesures i un pressupost de 1.000 milions d’euros en cinc anys. Es tracta d’un primer pas en aquesta direcció, ha subratllat l’alcalde, que ha afegit el seu desig que l’acord arreplegue totes les propostes realitzades des dels diferents grups parlamentaris.

“Són moltes víctimes ja”, ha lamentat Joan Ribó. “Hem de pensar en les dones, i especialment en les més desprotegides, les immigrants, les que vénen d’altres països”. Com és conegut, l’Ajuntament de València reitera el seu rebuig a la violència masclista de manera testimonial sempre que es notifica una nova agressió: la concentració de hui s’ha convocat després de tindre la comunicació oficial de l’autoritat competent sobre el cas de la mort d’Irina G, que va haver de ser investigada per a aclarir si les causes de la seua mort van ser un accident (incendi) o un homicidi.

La regidora d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Isabel Lozano, ha abonat les paraules de l’alcalde, i ha recordat que tant des de l’Ajuntament de València com des del Govern s’estan duent a terme moltes iniciatives en aquest camp. “Estem incrementant els tallers de prevenció de violència en els col·legis, hem propiciat un reforç del Grup Gama de la Policia Local que es dedica a la protecció de les víctimes. I des del Govern s’està elaborant el Pacte Valencià contra la Violència de Gènere, amb avanços que seran molt avançats dins de l’Estat espanyol”, ha explicat.

Lozano ha instat el Govern central “per tal que es comprometa de veritat, perquè les declaracions són molt fàcils de fer, però ha arribat el moment que la pressió ciutadana i la d’administracions com l’Ajuntament de València siguen efectives, i els governs facen el que és necessari fer: protegir les dones perquè no tinguem aquest context de víctimes tan dolorós i tan insuportable”.


Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre + disset =

viva gym canovas
exposicion caps tallats