25n
25N
25N

Concentració aquest dimecres a València contra "l'infrafinançament, l'espoli fiscal i les retallades"

Concentració aquest dimecres a València contra "l'infrafinançament, l'espoli fiscal i les retallades"
28/10/2019 -

La Crida pel Finançament ha convocat una nova concentració per a dimecres que ve 30 d’octubre, a les 19.00 hores, en la Plaça de l’Ajuntament de València, número 9, enfront de l’edifici d’Hisenda, amb el lema ‘contra l’infrafinançament, el deute i l’espoli fiscal, no més retallades’.

El col·lectiu, que agrupa diverses entitats i persones, considera que davant la nova cita electoral del 10 de novembre, el col·lectiu considera que és un bon moment per a tornar a expressar públicament les seues reivindicacions als partits polítics.

En aquest context, insta als partits polítics, al Consell de la Generalitat i al futur Govern espanyol a “obrir, de manera immediata, un vertader procés de negociació” per a poder disposar dels recursos propis valencians, condonar el deute històric, augmentar les inversions per damunt de la mitjana estatal i avançar cap a una sobirania econòmica i fiscal per a millorar la vida de les valencianes i valencians.

Des de la Crida pel Finançament reclamen “avançar en un vertader autogovern, millorar la vida de les treballadores i treballadors i del conjunt de la societat, per a encarar el nostre futur com a poble”, ja que “l’infrafinançament endèmic, que suposa un deute històric, il·legítima i impagable, fa que el nostre autogovern es trobe en una situació crítica que condiciona les polítiques del Consell de la Generalitat i dels ajuntaments valencians”.

Aquest fet –argumenten– “afecta greument les condicions de vida de les valencianes i valencians, màximament de les treballadores i treballadors i dels sectors socials més castigats per la crisi i les polítiques estructurals que ha practicat, en nombroses ocasions, el govern espanyol: polítiques que, també, perjudiquen amples sectors socials altres pobles de l’estat”.

ESTAT D’EMERGÈNCIA SOCIAL I FALTA DE RECURSOS

Com conseqüència, adverteixen “estem en un estat d’emergència social i de falta de recursos” motivat per “un sistema de finançament profundament injust que ens castiga com a societat; que augmentarà encara més la precarietat i les desigualtats socials que ja pateixen, màximament, els nostres sectors més desfavorits”.

En aquest sentit, recorden que “són les necessitats” i molts els anys que les han reclamat: “sense infraestructures adequades per a poder modular la nostra economia, sense sistema financer propi i demanant els nostres diners a Madrid (a tornar amb interessos en forma del pervers FLA) no podem cobrir les necessitats del nostre territori i de les persones que vivim”, adverteixen.

Per això, insten que s’escolte la seua “veu com a poble valencià, ací, en l’Estat i on faça falta, per a denunciar l’espoli sistemàtic que patim històricament i que no ens deixa avançar”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

deu + tres =

caixaontinyent
paterna