25n
Orgull
Orgull

Concentració cívica a Dénia en solidaritat amb els polítics catalans presos

@InfanteAntoni

Concentració cívica a Dénia en solidaritat amb els polítics catalans presos
08/09/2018 -

Aquesta mateixa vesprada veïns i veïnes de la localitat de Dénia s’han concentrat en solidaritat amb Catalunya i amb la situació dels polítics catalans i els Jordis que es troben a la presó provisional. Sota el lema, “Movem la solidaritat“, la concentració cívica s’ha convocat a les 19.30 hores en l’avinguda Marquesat Cruïlla de Dénia amb el carrer Diana.

La concentració ha estat convocada pel col·lectiu Solidaritat amb Catalunya-Defensa de la Democràcia de La Marina Alta. De fet aquest és el tercer acte que organitza a la localitat on ja ha convocat dues concentracions i també una xerrada de Manuel Rodriguez Castelló i Dolors Alexandre.

En la concentració, s’ha llegit aquest manifest:

La gravetat dels esdeveniments polítics i judicials que venen produint-se a Catalunya des del darrer 1 d’Octubre, ens han posat en guàrdia als qui coincidim en l’estima de la llibertat, del pacifisme, de la singularitat dels pobles i el seu dret a definir-se col·lectivament, o siga, en el projecte d’una l’autèntica democràcia, tot i que podem diferir en les nostres metes polítiques personals o de partit.

La deriva autoritària de l’Estat espanyol, que els mitjans de comunicació controlats pel seu govern tan sovint oculten a l’opinió pública, distorsionant les notícies al·lusives o simplement silenciant-les, vol instaurar la por com a element dissuasiu fonamental de les forces dissidents, empresonant polítics elegits democràticament i consentint la violència dels grups polítics afins al feixisme. No és propi d’una societat que diu ser democràtica normalitzar que la justícia puga emprar els mecanismes propis de la lluita antiterrorista contra càrrecs polítics elegits per voluntat popular ni tampoc contra líders pacifistes d’entitats culturals.

Però ens equivocaríem si creguérem que l’autoritarisme de l’Estat Espanyol només va dirigit contra els catalans; es tracta d’un procés de degradació dels drets ciutadans fonamentals a tot l’Estat i de submissió dels poders judicial i territorials al mandat del poder polític únic i central, que es veia vindre amb la tristament famosa “llei mordassa” si no abans.

Pel que fa als valencians basta recordar que un terç de les lleis aprovades a les Corts Valencianes —les més importants, entre les quals, La Llei d’accés universal a la sanitat de 2015, la Llei de la Funció Publica, la Llei de l’habitatge, el Dret Civil Valencià, el Decret de Plurilingüisme, etc.— han estat recorregudes i en algun cas suspeses definitivament al Tribunal Constitucionals i això suposa en qualsevol cas —recordem-ho— la suspensió cautelar immediata d’aquestes lleis i la impossibilitat pràctica de governar amb elles.

En definitiva, hui ens trobem reunits no per a debatre el que opinem sobre aquestes qüestions i el que desitgem per a Catalunya i Espanya, sinó per a exigir públicament:

-La llibertat plena d’expressió i el lliure exercici de l’activitat política per vies pacífiques i democràtiques.
-La independència de la justícia i la separació efectiva de poders polítics
autònoms.
-L’obertura del diàleg i de les negociacions pactades, a través de la mediació internacional, per a la solució política del conflicte entre
Catalunya i l’Estat espanyol.
– Ara mateix s’imposa exigir la llibertat dels presos polítics així com dels exiliats per la mateixa causa. Són fets que haurien d’avergonyir qualsevol demòcrata.

concentracion_denia2

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

huit + 11 =