Centenars de persones condemnen la mort de les xiquetes de Castelló, "víctimes invisibles de la violència de gènere"

La mare de Martina i Nerea es troba en tractament i "un poc aïllada del tema", segons la subdelegada del Govern

Guardar

manifestacion_asesinato_castellon
manifestacion_asesinato_castellon

Centenars de persones han condemnat aquest dimarts a la vesprada en la Plaça Major de Castelló la defunció de Martina i Nerea, de tres i sis anys, suposadament a les mans del seu pare, que posteriorment s'ha llevat la vida.

Alguns dels assistents han exhibit una pancarta en la qual es podia llegir: 'Nerea i Martina, víctimes invisibles de la Violència de Gènere. Ni una més'.

A les sis de la vesprada, les persones congregades en la convocatòria de l'Ajuntament han guardat un minut de silenci en record de les víctimes. L'acte ha estat presidit per la vicealcaldessa de Castelló i regidora d'Igualtat, Ali Brancal, i també han estat presentes l'alcaldessa, Amparo Marco; la subdelegada del Govern, Soledad Ten, representants de diversos partits polítics, i la rectora de l'UJI, Eva Alcón.

La subdelegada del Govern, Soledad Ten, ha condemnat l'"assassinat masclista" de les dues xiquetes: "És un tema molt trist, doncs seguim amb la violència de gènere i hem de posar solució", i ha cridat a "denunciar i estar tots conjuntament perquè és un tema molt greu, una xacra de la qual no ens podem lliurar si no treballem tots junts en educació i conscienciació de totes les persones".

Sobre aquest tema, ha destacat que "el pacte d'estat ha fet que en el nou decret hi haja una part que intensifique el tema de la protecció dels menors, i hem de seguir en la seua protecció perquè són víctimes també".

LA MARE ESTÀ EN TRACTAMENT

La representant de l'Executiu ha assenyalat que la mare de les dues xiquetes es troba actualment en tractament i "un poc aïllada del tema" perquè "la situació ha de ser terrible".

Preguntada per si judicialment s'ha fet tot el que es podia en aquest cas, ha remés als mitjans al Tribunal Superior de Justícia, "però ací el Govern no pot entrar", ha recalcat. Així mateix, sobre si els dies anteriors s'havia produït alguna circumstància excepcional abans del succés, ha indicat que no els consta gens nou des de febrer.

Per la seua banda, la vicealcaldessa de Castelló, Ali Brancal, ha lamentat que Martina i Nerea hagen sigut víctimes de "violència masclista". "Compartim el dolor de la família i la indignació de la societat i condemnem absolutament tots els actes de violència contra les dones i els seus fills", ha emfatitzat la regidora d'Igualtat, per a subratllar que "un maltractador no pot ser un bon pare".

Malgrat la tristesa, Brancal ha mostrat el seu desig que cada persona que s'ha concentrat en la Plaça Major puga anar a la seua casa amb un missatge d'esperança: "El convenciment que per a acabar amb la violència masclista són necessàries accions col·lectives, i que acabar amb la violència és cosa de tots".

"Cada persona tenim un paper en aquesta lluita i cadascun ha de decidir el paper que vol tenir", ha manifestat la vicealcaldessa, per a qui "la violència masclista no és un problema individual de l'agressor que exerceix el seu domini sobre la víctima, sinó del masclisme que té el seu origen en la societat".

RESPONSABILITAT DE TOTS

Sota aquest prisma, ha defensat que és responsabilitat de tots fer canvis en la manera de pensar i actuar perquè "les dones puguem desenvolupar-nos en igualtat de condicions respecte als homes". "La violència masclista és la manifestació més cruel de la desigualtat que diàriament pateixen les dones a escala mundial", ha asseverat.

En la seua opinió, "fa falta formar en violència masclista als professionals que intervenen en tots els àmbits, especialment en el judicial, i que els professionals dels mitjans de comunicació es formen també en l'abordatge de les notícies que la violència genera". En definitiva, "és necessari que puguem ajudar abans dels assassinats i que les dones no se senten soles quan decideixen acabar amb la situació".

Destacats