25n
25N
25N

Una concentració demana davant el Palau la protecció del paratge de Les Moles de Paterna

Una concentració demana davant el Palau la protecció del paratge de Les Moles de Paterna
25/01/2020 -

La Coordinadora per la protecció del paratge de Les Moles de Paterna, on es projecta la construcció del macrocentre comercial Intu Mediterrani, ha organitzat una manifestació davant el Palau de la Generalitat en la qual s’ha demanat la protecció de la zona i s’ha instat al Consell a destinar “tots els recursos necessaris per a accelerar la modificació del Pla d’Ordenació dels Recursos Naturals (PORN) del Parc Natural (PN) del Túria perquè incloga Les Moles.

Segons ha explicat la coordinadora en un comunicat, al voltant de 600 persones han participat en la concentració, que ha comptat amb membres d’Unió Gremial i Intersindical. Els participants han demanat “mesures per a la protecció i dinamització del comerç de proximitat i un canvi del model econòmic que tinga en compte a les persones i el canvi climàtic”.

Des de la coordinadora han apuntat que en aquests moments, el paratge natural es troba “en procés de ser inclòs en el PN del Túria, però han criticat que “l’alentiment del procés que acaba donant ales a la transnacional britànica” Intu.

De fet, han indicat que “el que anava a ser una jornada reivindicativa, s’ha transformat en una jornada festiva per l’anunci del Consell de la presentació de recurs” davant la sentència sobre Intu Mediterrani del TSJCV per a “garantir la seguretat jurídica”.

Els representants de la Coordinadora han manifestat la seua “satisfacció” pel fet que el Consell finalment s’haja decidit a interposar el recurs enfront de la sentència que “donava parcialment la raó a la multinacional britànica, Intu” i que, segons la coordinadora, “es tracta d’una sentència injusta i que buida de contingut les avaluacions mediambientals de la Conselleria”.

No obstant això, han manifestat la seua “inquietud” per la tardança en l’aprovació del nou PORN del PN del Túria que “inclou el paratge natural de Les Moles com a zona de protecció i amortiment del parc”. Un portaveu de la Coordinadora ha llegit un manifest en el qual es reclamava que s’acceleren els tràmits d’inclusió.

“Volem la protecció del nostre espai natural. A més, ens solidaritzem en totes les lluites en defensa del territori. No podem continuar amb un model que depreda territori i persones. Cal canviar el model. Cal protegir el territori de l’especulació”, han agregat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

vint − 4 =

Informacion coronavirus
escalante
el puig