Pensionistes es concentren per a exigir "d'una vegada i per sempre" la revaloració les pensions segons l'IPC

Pensionistes es concentren per a exigir "d'una vegada i per sempre" la revaloració les pensions segons l'IPC
01/10/2018 -

Pensionistes s’han concentrat aquest dilluns 1 d’octubre, Dia Internacional de les Persones Majors, davant la seu de la Delegació del Govern de la Comunitat Valenciana per a reclamar “d’una vegada i per sempre” la revaloració de les pensions segons l’Índex de Preus de Consum (IPC).

Així han exigit un Pacte d’Estat que pose fi a la seua situació de constant “incertesa” i que garantisca un sistema públic de pensions “sostenible i viable” perquè tant els pensionistes d’ara com els del futur puguen “viure dignament”

La concentració, convocada per CCOO PV i UGT-PV, s’ha iniciat a les 11.00 hores a les portes de la Delegació del Govern a València, amb pancartes com ‘Defensem el sistema públic i de qualitat de les pensions i serveis socials’, ‘No a la congelació de les pensions’, ‘No a les retallades’ o ‘Pensions blindades, revaloració a l’IPC, pensió mínima 1.080 euros’.

Durant la mobilització, el secretari de la Federació de Pensionistes i Jubilats de CCOO PV, Evaristo Soto, ha recordat a les forces polítiques que “l’estat social, particularment per a les persones majors, requereix d’una garantia i solvència econòmica que els permeta viure dignament”.

Entre els pensionistes, “la situació de pobresa és exageradament gran”, particularment en el tema de l’energia, on hi ha una pobresa energètica que, en el cas de Comunitat Valenciana afecta al voltant de 600.000 persones. “No podem consentir ni un dia més aquesta situació de necessitats que la gent gran tenim”, ha remarcat.

LES NOVES PENSIONS, UN 3% MÉS BAIXES

També el secretari general de la Unió de Jubilats i Pensionistes d’UGT-PV, José Luis Almela, ha exigit “un sistema de pensions sostenible i viable” en el futur. “Nosaltres no podem deixar a les noves generacions un món més roín que el que nosaltres trobem”, ha apuntat.

En aquest sentit, ha alertat que “les noves pensions estan un 3% per sota de les pensions antigues i si se segueix així, segurament 3 o 4 anys estarem tenint unes pensions prop d’un 30% per sota del qual tenim ara”, ha augurat. “Açò és totalment intolerable, no es pot consentir”, ha lamentat.

Almela ha recordat que el Pacte de Toledo té 21 recomanacions i que hi ha principi d’acord sobre una d’elles per a dos anys però no és els sindicats reclamen. “El que volem és un sistema publique que garantisca” que “el dia de matí”, les noves generacions puguen “viure amb dignitat”. “Mentre açò no ocórrega seguirem eixint al carrer i seguirem manifestant-nos. És imprescindible que açò es consolide”, ha sentenciat.

El responsable sindical ha advertit que el “sistema de repartiment” de les pensions requereix “treball i salaris dignes”. “Si no es recupera la situació d’abans de la crisi, indissolublement el sistema de pensions tindrà problemes i serà víctima de la demagògia fàcil”. Atés que el PIB ha pujat per sobre d’abans de la crisi, “la qual cosa cal fer és que açò revertisca en benefici de tots”.

És més, ha agregat, ha assenyalat que “els impostos cal tocar-los perquè les empreses estan pagant menys del 50% del que pagaven abans de la crisi amb el doble de beneficis”.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos × cinc =

sagunt a escena 2019
turismo salou