25n
Orgull
Orgull

Guies turístics es concentren a València per a alertar que el sector està "en perill d'extinció"

Guies turístics es concentren a València per a alertar que el sector està "en perill d'extinció"
27/09/2020 -

Membres de l’Associació de Guies Turístics Oficials de la Comunitat Valenciana s’ha concentrat a València aquest diumenge, Dia Mundial del Turisme, per a advertir al sector es troba en “perill d’extinció” i que la crisi sanitària “ha causat estralls en el sector, encebant-se especialment en els guies turístics”. “Enguany no hi ha molt a celebrar”, han remarcat.

Així ho han denunciat en la concentració celebrada al voltant de les 12.00 hores en la Plaça de l’Ajuntament de València, sota la façana de la casa consistorial.

La vocal de l’associació, Ana Galera, ha explicat en declaracions als mitjans que “als reptes” als quals ja s’enfrontaven els professionals de turisme, “com la falta de facilitats fiscals, la complexitat burocràtica, l’intrusisme, la competència deslleial o la falta de regulació, s’ha sumat la crisi de la Covid-19, que està suposant el colp de gràcia a la professió i manera de vida de centenars de professionals del turisme”.

Els guies turístics també han instat que els visitants contracten guies turístics oficials, ja que, segons han indicat, “hi ha molts guies que no han passat els exàmens corresponents”.

La vocal de l’associació ha assegurat que en aquest cas la informació que rep el client “no se sap fins a quin punt és real o no”.

“Depeníem del turisme estranger, que ara és zero”, ha assenyalat, al mateix temps que ha reivindicat que els visitants nacionals “consumisquen turisme i contracten guies oficials”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos + 6 =