25n
25N
25N

Feministes de València avisa a partits davant eleccions: "Veurem qui trafica amb els drets de les dones"

Feministes de València avisa a partits davant eleccions: "Veurem qui trafica amb els drets de les dones"
09/01/2019 -

Associacions feministes de València han advertit aquest dimecres, davant les pròximes eleccions autonòmiques i municipals de maig, que “es veurà qui fa polític fem i trafica” amb els drets de les dones perquè “no hi ha terme mitjà: o es defensa una societat igualitària o s’està amb el masclisme més ranci i criminal”.

Així ho han assenyalat representants d’organitzacions feministes de València en una roda de premsa, en la qual han llegit un manifest subscrit per quasi 100 organitzacions feministes, en la qual han anunciat que se sumen a la manifestació del pròxim dia 15 de gener davant el Parlament andalús pels drets de les dones i que “no pararan” fins als pròxims comicis.

Sobre aquest tema, Mar Vicent, de XATEBA Associació per la Igualtat i contra la violència de gènere de Xàtiva i de la Plataforma Alerta feminista, ha assenyalat que les dones estan “fartes” que “se’ls reconeguen drets com si foren privilegis”i de què li les tracte “eternament com a menors d’edat”.

“Estem plenes de ràbia perquè som conscients que més enllà del soroll i la traca que estan ficant continua havent-hi dones maltractades, assassinades, violades, agredides i abusades i mentre es fa polític fem i es trafica amb lleis que estan pensades per a la nostra protecció i la nostra defensa”, ha recriminat.

“Estem molt despertes, tant que hem detectat amb tota claredat als qui es vestixen amb pell de corder encara que siguen més llops, als qui es posen llaços violetes, guarden minuts de silenci i es fan lloc en la pancarta i després pretenen trivialitzar, menystenint un fenomen tan vergonyós injust i cruel com és la violència masclista contra les dones”, ha constatat.

No obstant això, ha recalcat que les dones són “tan positives” que veuen “en tot aquest aldarull una oportunitat” de “veure i que es veja la cara real i vertadera d’alguns actors polítics i socials d’aquest país” perquè “no hi ha terme mitjà”. “O es defensen drets els d’una societat igualitària i les lleis que els protegeixen sempre millorables però mai prescindibles o es mostra la cara del masclisme més ranci i criminal”, ha advertit.

Per això, ha explicat que aquest manifest és una crida als homes i les dones “decents” d’aquest país i als agents socials perquè “no s’obliden que els drets humans no ho són si la meitat de la població no els gaudeixen i que nosaltres les dones no callarem ni farem un pas arrere”.

De la mateixa manera, Herminia Royo, de l’Associació de Dones separades i divorciades, ha llançat “un avís a navegants” i a “els poders fàctics”: “Les dones no estarem callades durant més temps, ni tirarem la tovallola”. “Ens trobaran”, ha advertit.

“NI UN PAS ARRERE”

La periodista Rosa Solbes ha sigut l’encarregada de llegir el manifest, que s’ha presentat de forma simultània en 27 localitats d’Espanya subscrit per associacions de dones. A partir d’ara
es podran adherir totes les associacions socials, sindicats i partits polítics que ho desitgen. Royo ha assenyalat que l’Associació de Teòlegs Joan XXIII ja els han traslladat la seua voluntat de sumar-se, així com sindicats com a UGT, CCOO i Intersindical.

En el text s’adverteix que VOX vol mantindre a les dones “callades, a casa” i que cal deixar clar que en “aquesta reculada de drets” que vol imposar aquesta “dreta embravida” tindrà “idèntica responsabilitat qualsevol partit que es recolze en aquesta formació i faça concessions a les seues pretensions com tristament s’està evidenciat a Andalusia per part del PP i CS”.

“Però està igualment la nostra responsabilitat i a partir d’ara, amb cites electorals en la pròxima primavera, s’imposa la necessitat que, especialment les dones, pel molt que us juguem, exercim la nostra responsabilitat democràtica i deixem clar que els nostres drets són intocables i que no hi ha pacte possible amb els qui defensen en les institucions les pretensions dels violents”. “No anem a callar. Ni un pas arrere”, conclou.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

12 − 2 =

CCCC
torrent