Concentració davant el bar de València que va humiliar a un immigrant

“No acceptarem un perdó si abans no hi ha justícia”

Foto: Mientras tanto en Youtube

Concentració davant el bar de València que va humiliar a un immigrant
28/09/2018 -

Fa uns dies, les xarxes socials cremaven en contra d’un vídeo, que es feia viral, i en el qual apareixia el propietari d’un restaurant de València dirigint-li, a un jove negre que havia entrat a canviar unes monedes, comentaris xenòfobs com “agafar tota la pasta possible i donar-nos pel cul als espanyols” o fent referència a les ajudes que rebien de l’Estat, davant els riures d’alguns cambrers i clients. Per descomptat, les reaccions van ser immediates i, fins i tot, el ministeri Fiscal i l’Ajuntament de València van anunciar que estudiarien si dur a terme alguna mesura contra el propietari del local que, a més, és de concessió municipal.

No obstant això, aquest fet lamentable segueix estant molt present. De fet, l’Assemblea Ciutadana contra el Racisme (ACR) ha convocat per a aquest dissabte, 29 de setembre, una concentració pacífica, de 13.30 a 15.30 hores, en el Passeig Marítim, 12 de València, enfront del restaurant on van ocórrer els fets, per a protestar contra el racisme. Així, sota el lema “València no admet el racisme” han animat als interessats a unir-se per a “no ser còmplices amb el nostre silenci”.

A aquesta concentració s’han sumat diferents col·lectius i associacions, entre les quals es troben l’Associació de dones migrants de Castelló, l’Assemblea de Solidaritat amb Mèxic / País Valencià, Carrer del Món-Elx, CIM Burkina, Obrim Fronteres València, la Plataforma d’Ajuda a Persones Refugiades d’Elx, València Acull i València és refugi.

D’aquesta manera, en el comunicat que han difós a través de les xarxes socials, l’Assemblea Ciutadana contra el Racisme, per a justificar aquesta concentració, asseguren que “assistim a l’escalada de poder de la ultradreta en tota Europa. El racisme social, el del carrer, se sent emparat pel racisme institucional. L’Estat Espanyol, amb la seua llei d’estrangeria i la Unió Europa, amb la seua Directiva de la Vergonya, legalitzen la violència cap a nosaltres, una important capa de la població, les i els més pobres, les i els racialitzats. Les institucions permeten així, perseguir-nos, tancar-nos, colpejar-nos, humiliar-nos i deportar-nos pel nostre perfil racial”.

Per això, i davant les imatges que reflecteixen aquest vídeo, l’Assemblea s’ha dirigit directament al propietari del local per a rebatre-li els comentaris que va llançar al jove. “Senyor Peiró, està vosté desinformat, igual que una gran part de la població. Els arguments de sobreutilització i abús del sistema de protecció social per part de la població estan injustificats. Els immigrants reben menys de l’Estat del qual aporten a la Hisenda pública. Segons informes del banc la Caixa, els immigrants aportem més a l’Estat del qual rebem, fins i tot en temps de crisi”.

Continuen dient que “no som nosaltres els responsables de la crisi que viu Europa, són els vostres dirigents de dreta i esquerra neoliberal que han aplicat les mesures d’austeritat, obligant-nos a competir per les engrunes i els escassos llocs de treball. Senyor Peiró, estem ací i no permetrem que la seua ignorància propague el racisme en la ciutat de València. No ho admetrem. No deixarem passar cap agressió. No permetrem que València siga un lloc on no capiem totes i tots. Que sàpia que seguirem vigilant-li, que no acceptarem un perdó si abans no hi ha justícia. El racisme ha de ser tipificat com a delicte d’odi i vosté ha de respondre davant les seues accions. Ara com ara, nosaltres estem ací i no permetrem que accions com la seua tornen a ocórrer en la ciutat de València”.

Més informació

1 Comentari

  1. Yo
    Yo setembre 29, 23:07

    Esa persona del bar no ha dicho nada que no pensemos todos los españoles que no vivimos en los mundos de Yupi. En primer lugar, posiblemente la persona que entró a cambiar el dinero, lo está blanqueando. En segundo lugar, esa persona posiblemente esté en este país sin papeles de forma ilegal, por lo cual debería ser expulsado de este país inmediatamente. Estamos viviendo en el cuento del “traje invisible del rey”, y los que se atreven a decir que el rey va desnudo (la Verdad) son castigados por ello.

    Resposta al teu comentari

Escriu el teu comentari

dos × 5 =

sagunt a escena 2019
turismo salou