25n
25N
25N

Una concentració animalista demana unes Falles "sense bous" i defensa que la tauromàquia "és antisocial"

Una concentració animalista demana unes Falles "sense bous" i defensa que la tauromàquia "és antisocial"
22/02/2020 -

Una concentració animalista celebrada durant la vesprada d’aquest dissabte a València ha exigit la celebració d’unes Falles “sense bous”, ha defensat que la tauromàquia “és antisocial” i ha exigit el compliment de la Llei de Protecció de la Infància i Adolescència de la Comunitat Valenciana, ja que, segons els convocants, “malgrat ella, els xiquets i xiquetes accedeixen en tota la Comunitat a les places de bous i a aquests mal anomenats festejos”.

En la protesta, convocada per PACMA i sota el lema #FestesSenseBous (festes sense bous), ha participat la presidenta de PACMA, Laura Duarte, i la coordinadora provincial a València i vicepresidenta del partit, Raquel Aguilar.

Les persones concentrades han pronunciat consignes com “València mereix unes Falles sense tortura”, “Puig, Oltra, els bous ens importen”, “tauromàquia vergonya nacional” o “la tortura ni és art ni és cultura”.

Així mateix, en un manifest llegit per integrants de la formació, han exigit el compliment de la Llei de Protecció de la Infància i Adolescència de la Comunitat Valenciana, que, segons han remarcat “prohibeix als i les menors assistir i participar en actes taurins”.

No obstant això, han denunciat que “malgrat aquesta llei, els xiquets i xiquetes accedeixen en tota la Comunitat a les places de bous i a aquests mal anomenats festejos”, alguna cosa que “suposa una vulneració dels drets de la infància segons el Comité dels Drets del Xiquet de l’ONU”.

“DES DE LES INSTITUCIONS ES MIRA CAP A UN ALTRE COSTAT”

En aquesta línia, han criticat que en la Comunitat Valenciana “existeixen, a més, escoles de tauromàquia, on els menors poden assistir a classes en les quals els ensenyen com torturar a un animal, i estan exposats a una activitat violenta que suposa una violació dels seus drets a la integritat física i mental”.

La presidenta de PACMA, Laura Duarte, ha exigit en el manifest “valentia política” per a “enfrontar-se al lobby taurí” i ha defensat que “la tauromàquia és antisocial”.

Finalment, han retret que “des de les institucions es mira cap a un altre costat” i han expressat la seua “decepció” amb què “pese al canvi de color polític” en la Comunitat i a la ciutat de València “es continuen donant suport a festejos taurins”. “Els polítics no estan a l’altura. Se’ls hauria de caure la cara de vergonya”, ha pronunciat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

16 + 13 =

Informacion coronavirus
escalante