25n
Orgull
Orgull

Concentració per al 6 de setembre en defensa del valencià

Intersindical convoca una concentració davant el TSJCV per a rebutjar les sentències sobre plurilingüisme

Concentració per al 6 de setembre en defensa del valencià

Després de les últimes sentències del TSJCV, el valencià ha vist limitat els seus drets tant en l’ús administratius com en altres àmbits. En concret, les últimes han afectat la llei d’usos de la llengua en l’Administració, després de la petició del Pàg. Diferents entitats i organismes van anunciar diferents accions i precisament el pròxim 6 de setembre tindrà lloc una concentració davant el TSJCV per aquestes últimes decisions.

Intersindical ha convocat aquesta concentració per a rebutjar les diferents sentències com per exemple la del plurilingüisme. Des del punt de vista del Sindicat, “responen més a valoracions polítiques que no jurídiques” i “només poden ser qualificades d’antivalencianes, en anar, fins i tot, en contra de la jurisprudència del TSJCV mateix, del Tribunal Suprem i del Tribunal Constitucional”.

Les sentències del propi TSJCV, dictades des de 2004, admeten que el nom de la llengua pot dir-se català o valencià i que açò està d’acord amb la legislació; a més, “s’ha omès la sentència 75/1997, de 21 d’abril, de Tribunal Constitucional”. Uns fets que “posen en evidència la manca de rigor jurídic de les quatre sentències sobre el decret d’usos lingüístics”, han assenyalat. Sobre aquest assumpte, els serveis jurídics del Sindicat estan estudiant la presentació de recursos en contra de les quatre sentències.

‘Els recursos presentats per institucions i entitats tenien una finalitat política, en cap cas pedagògica ni educativa ni respectuosa amb els drets lingüístics de l’alumnat’

“Respecte del decret de plurilingüisme considerem positiva la providència del Tribunal Suprem que posa fi a la via judicial en contra d’un decret ja derogat i que deixa en evidència al TSJCV i a determinades entitats obstinades a mantenir la via jurídica oberta quan la Generalitat mateixa ho havia derogat”, ha assenyalat.

Un altre exemple que deixa clar “com els recursos presentats per institucions i entitats tenien una finalitat política, en cap cas pedagògica ni educativa ni respectuosa amb els drets lingüístics de l’alumnat, en ser contràries al desenvolupament de la competència comunicativa en les dues llengües oficials i, com a mínim, en una llengua estrangera”.

Per tots aquests motius i per a expressar públicament el rebuig total i absolut a les actuacions del TSJCV, per les seues sentències contràries, segons Intersindical Valenciana, a l’ordenament jurídic, la jurisprudència del TSJCV, TS i TC, a les disposicions establides en la Carta Europea de les Llengües Regionals o Minoritàries signada pel govern espanyol, a l’Estatut d’Autonomia i la Llei d’Ús i Ensenyament, “així com a la voluntat popular de les valencianes i valencians mostrada en les normes legals aprovades per les Corts Valencianes”, el Sindicat ha convocat la concentració del pròxim dia 6 de setembre com un pas més en la defensa dels drets lingüístics dels valencians.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

18 − onze =