25n
Orgull
Orgull

Cocemfe protestarà demà davant Sanitat per a exigir la vacunació de persones amb malalties cròniques de risc

Cocemfe protestarà demà davant Sanitat per a exigir la vacunació de persones amb malalties cròniques de risc
22/06/2021 -

La Federació d’Associacions de Persones amb Discapacitat Física i Orgànica de la Comunitat Valenciana (Cocemfe València) es concentrarà aquest dimecres davant la Conselleria de Sanitat per a reclamar la vacunació de totes les persones amb discapacitat que tinguen una malaltia crònica que supose risc de patir covid-19 greu.

La protesta, convocada per la Comissió de Sanitat de l’organització, tindrà lloc a les 11.00 hores, segons ha informat en un comunicat. En l’acte participarà una persona representant de cadascuna de les 42 associacions que integren l’entitat, que representen a persones amb fins a 18 patologies diferents com l’esclerosi lateral amiotròfica (ELA), diabetis, cardiopaties o malalties respiratòries, entre altres.

L’entitat ha fet arribar a la consellera de Sanitat, Ana Barceló, un escrit en el qual realitzen aquesta petició i rebutgen que la Comissió de Salut Pública no haja incorporat en l’Estratègia de Vacunació a persones amb discapacitat que presenten patologies cròniques, “malgrat l’evidència científica que apunta a un major risc de desenvolupar una covid-19 greu i a un major grau de mortalitat”.

La responsable de la comissió de Sanitat de COCEMFE València, Teresa Salort, ha acusat les autoritats sanitàries de “desoir” les peticions i raons del col·lectiu.

“Retardar la nostra protecció és incomprensible i denota una falta d’humanitat i ètica cap al nostre col·lectiu d’allò més reprotxable. L’única cosa que hem rebut és la més absoluta indiferència i deixadesa per part de l’administració. A més, la situació de l’assistència sanitària ha generat un empitjorament en el nostre estat de salut”, ha retret.

En aquesta línia, ha insistit “en el major risc de complicacions greus i fins i tot de defunció si ens infectàrem, la qual cosa sí que han tingut en compte en l’estratègia de vacunació d’altres països europeus”.

L’entitat cita en el seu escrit les dades oferides pel Centre Europeu de Malalties, que centra en les persones amb trastorns cardíacs, diabetis, hipertensió o malaltia renal els majors percentatges d’hospitalització, ingressos en UCI i defuncions, més nombrosos aquests últims entre persones amb malaltia renal, hipertensió i malalties neurològiques. Salort ha subratllat que tant l’edat com unes certes tindre patologies cròniques són tots dos “factors de vulnerabilitat” davant la covid-19.

“Tindre aquestes patologies ens fa ser més vulnerables enfront de la covid-19 i en aquests moments ni el Govern valencià ni l’estatal ens estan garantint la protecció suficient. Sentim un enorme rebuig i malestar perquè no es contempla cap estratègia cap als pacients crònics amb patologies d’alt risc. L’edat no és l’únic factor de fragilitat, la situació clínica de les persones ens pot fer més vulnerables, i per tant haurien de prioritzar-nos en la vacunació”, ha exposat.

Per tant, demana que revisen l’evidència científica i que “escolten les societats mèdiques-científiques i a les persones amb discapacitat”, ha remarcat. La coordinadora de la Comissió de Sanitat apel·la a la legislació vigent, tant a la Constitució Espanyola com a la Convenció de l’ONU sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat per a recolzar la seua petició.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

vint − huit =