La Regidoria de Persones Majors de Sandra Gómez contra la violència masclista

L'Ajuntament de València ha impulsat durant aquest mes tallers per a la sensibilització i formació en casos de violència de gènere per a persones majors

Guardar

personas mayores
personas mayores

Durant febrer, s'han impartit sis tallers de sensibilització i informació perquè els més majors siguen capaços de detectar i saber actuar en casos de violència de gènere. S'han dut a terme durant tres sessions setmanals en els Centres Municipals d'Activitats per a Persones Majors en els barris de Patraix, Nou Moles, Malva-rosa, Montolivet, Campanar i Nou Benicalap.

Les persones majors són en moltes ocasions les principals víctimes d'aquest tipus de violència que no arriben a sol·licitar ajuda, siga per desconeixement, o per la pèrdua de facultats cognitives relacionades amb l'edat. En 2018, el 13% de les víctimes mortals per violència masclista van ser majors de 65 anys, un total de 47 l'any passat, encara que només 4 d'elles tenien més de 70 anys.

L'objectiu és donar ferramentes i visibilitzar la violència de gènere per a les persones que possiblement tenen més difícil accedir a l'ajuda, en moltes ocasions les dones ni tan sols assumeixen el maltractament. A més, poden donar-se situacions de dependència econòmica o emocional amb el maltractador, depressió o aïllament social, que posen més obstacles a la salvació d'aquestes dones. En el 2018 es van registrar 4000 casos a Espanya de dones dependents dels seus maltractadors.

L'ajuntament es bolca amb la iniciativa

Sandra Gómez, responsable de l'àrea de Persones Majors, s'ha mostrat molt contenta amb el resultat dels tallers, i assegura que es treballarà per a "erradicar un problema tan seriós que afecta les persones majors en gran manera". Tota l'ajuda és poca, i conéixer on buscar ajuda, com reconéixer situacions de violència de gènere o a un maltractador és crucial a l'hora d'evitar més víctimes mortals en un futur, també entre la població més major.

El telèfon d'atenció de víctimes de violència de gènere, 016, està disponible per a les persones que ho precisen, al costat del 112 per a emergències, o el 091 de la Policia Nacional i el 092 de la Policia Local. Les persones afectades també poden acudir a l'Espai Dones i Igualtat per a ser ateses, al Centre Dona 24 hores o fins i tot a la Creu Roja.

Arxivat a:

Destacats