25n
25N
25N

La Regidoria de Medi Ambient informa la ciutadania dels avantatges d'utilitzar el servei de l'ecoparc

La Regidoria de Medi Ambient informa la ciutadania dels avantatges d'utilitzar el servei de l'ecoparc
08/07/2020 -

Des de la Regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament de Sueca es recorda a la ciutadania que l’acció de reciclar a casa pot reportar beneficis, en forma de descomptes en la taxa anual, als usuaris de la xarxa d’ecoparcs. Aquestes bonificacions han sigut aprovades per l’òrgan competent, el Consorci de Residus Ribera-Valldigna, i tenen com a fi premiar amb aquests descomptes a la ciutadania sota la màxima de “el que més recicla, menys paga”. L’import total de les bonificacions ascendeix als 200.000 euros, i Sueca compta ja amb 1.534 rebuts bonificats.

El Consorci de Residus ja va acordar al desembre implantar aquestes bonificacions per reciclar a través dels ecoparcs, sobre la base d’una graella que assigna punts a cada tipus de residus en funció de la seua perillositat. Aquest sistema de bonificacions s’ha pogut aplicar per primera vegada gràcies a la informatització de la xarxa d’ecoparcs, i premia el reciclatge dels residus domèstics que requereixen un tractament especial. El consorci va aprovar un sistema de punts acumulables, pel qual la recuperació de residus com ara bateries, frigorífics, televisors, bombetes, xicotets electrodomèstics o càpsules de café, entre altres, es tradueix en descomptes en la taxa pel tractament dels residus, que el Consorci passa al cobrament a l’estiu.

“El sistema es basa en l’obtenció d’Ecopunts, que és la forma en què el Consorci de Residus quantifica l’esforç mediambiental realitzat pel ciutadà i ciutadana quan fan un ús responsable dels ecoparcs, separant i depositant en ells els residus generats en l’àmbit domèstic. Com més punts acumulen en el seu compte, més opcions hauran d’optar a una bonificació econòmica aplicada en la taxa de tractament de residus urbans”, ha explicat la regidora de Medi Ambient, Carmen Pérez.

Per a beneficiar-se d’aquests avantatges, és necessari que, qui vaja a utilitzar el servei de l’ecoparc, siga titular del rebut o bé tinga vinculat el seu DNI al titular d’aquest rebut. Aquest tràmit de vinculació podrà realitzar-lo el personal encarregat de l’ecoparc. “A Sueca, a més del servei que ofereix l’ecoparc fixe, situat en la partida de les Cendroses, disposem d’un ecoparc mòbil, per a facilitar l’acció a la ciutadania, que recorrerà la zona marítima (el primer dimarts de mes, en la Llastra; el segon, en les Palmeres; el tercer, en Bega de Mar; i el quart, en Mareny Blau). A més, l’ecoparc mòbil estarà situat, tots els divendres de l’estiu, en la plaça de l’Ajuntament, d’11 a 13 hores”, ha explicat la regidora Carmen Pérez.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

13 + tretze =

bombers