25n
Orgull
Orgull

La Regidoria del Cicle Integral de l'Aigua accelera les obres en marxa de la xarxa d'aigua potable per a finalitzar-les al juliol i agost

Elisa Valía: “Des del primer minut s’ha dissenyat un pla d’actuació perquè les obres tingueren el menor impacte possible en la ciutadania i en la mobilitat i, ara, també en les Falles”

La Regidoria del Cicle Integral de l'Aigua accelera les obres en marxa de la xarxa d'aigua potable per a finalitzar-les al juliol i agost
26/06/2021 -

a Regidoria del Cicle Integral de l’Aigua de l’Ajuntament de València intensifica els treballs en les obres de millora de la xarxa de proveïment d’aigua en marxa actualment a la ciutat per a la seua finalització durant el mes d’agost, especialment aquelles obres que presenten una major afectació als veïns i veïnes i a la mobilitat. S’hi preveu que totes les grans intervencions estiguen concloses abans de la celebració de les Falles, que enguany se celebra entre l’1 i el 5 de setembre a causa de la pandèmia.

En l’actualitat a la ciutat de València existeixen 4 punts on es concentren obres estratègiques i d’envergadura corresponent a la millora de la xarxa de proveïment d’aigua, que són les de l’avinguda Peris i Valero, les de la plaça de la Reina i el carrer de la Pau, les que es desenvolupen al carrer María Cristina i l’entorn del Mercat Central, i finalment en la plaça d’Amèrica, dins d’una actuació major amb la qual s’ha configurat un conducte arterial d’aigua potable que serveix a tota la ciutat, des de l’oest a l’est, en el marge del riu.

Per a la regidora del Cicle Integral de l’Aigua, Elisa Valía, “totes aquestes grans obres en marxa es conclouran en els dos pròxims mesos de manera prèvia a la celebració de les Falles que s’inicien l’1 de setembre, aprofitant que juliol i agost són mesos on es registra un menor trànsit als nostres carrers i que molts veïns i veïnes deixen la ciutat per vacances o per a instal·lar-se en segones residències”.

Valía afirma que “es tracta d’obres importants i necessàries que cal abordar per garantir el correcte servei de subministrament d’aigua a la ciutadania. Des de la Regidoria, som conscients de les molèsties que generen estes obres a la ciutadania i l’impacte que comporten per a la mobilitat de la ciutat, per la qual cosa tracem plans d’actuació des del primer minut que ens permeten reduir les molèsties, dins de les possibilitats, coordinant tots els equips implicats en benefici de la ciutadania”.

En concret, la regidora apunta que “les obres de l’avinguda Peris i Valero estan ja finalitzades en l’avinguda, i quedarà l’última fase que correspon a la plaça de Sanchis Guarner i que volem finalitzar a principis del mes d’agost. Esta avinguda és una artèria important de la ciutat i, per això, hem dedicat tots els recursos humans i materials possibles per agilitar els treballs i poder, així, concloure un any abans de la data inicialment prevista. Quan ens confirme l’àrea de mobilitat la data d’obertura al trànsit, procedirem a l’asfaltat de l’avinguda durant les dues nits anteriors”.

Valía sosté que “les obres del marge esquerre del riu Túria, corresponents al Passeig de la Ciutadella, estan pràcticament finalitzades mancant la connexió que es realitzarà en el pont de les Flors, i que connectarà este tram amb l’obra realitzada recentment al carrer Jacinto Benavente. Aquesta connexió començarà dilluns que ve, 28 de juny i finalitzarà el 2 d’agost, amb l’asfaltat de la calçada”. En aquesta obra, amb una inversió d’1,8 milions d’euros, s’ha instal·lat una canonada de 770 metres des de la plaça Tetuan a la plaça d’Amèrica, que dóna continuïtat als trams de Blanqueries i l’avinguda Jacinto Benavente recentment executats, i una canonada de 340 metres entre la plaça Tetuan i la plaça Porta de la Mar, que aconsegueix disminuir les pèrdues d’aigua i millora la qualitat del servei.

La regidora assenyala que “amb l’objectiu de minimitzar l’impacte en la ciutadania de les obres públiques s’han aprofitat les obres de reurbanització al voltant del Mercat Central i la plaça de la Reina per a renovar la xarxa de distribució i arterial d’aigua, i així concentrar en el temps les intervencions en l’espai públic, sobretot les que sabem que generen majors molèsties als veïns i veïnes”.

En aquest sentit, les obres al carrer Maria Cristina i l’entorn del Mercat Central ja han finalitzat, amb data de 16 de juny. Amb una inversió d’1,2 milions d’euros, ha quedat renovada tota la xarxa de proveïment d’aigua potable al voltant del Mercat Central i de la plaça Ciutat de Bruges millorant la qualitat del servei a tots els veïns i veïnes del districte de Ciutat Vella. En el cas d’esta obra, la regidora apunta que “les restes arqueològiques que es van trobar en la primera fase ens van obligar a reajustar els temps i els treballs de manera que s’anara treballant en altres zones, o fins i tot en altres obres de la ciutat, fins que es pogueren reprendre els treballs. La replanificació ens ha permés acabar l’obra sense retards”.

D’igual forma, s’han aprofitat els treballs de reurbanització de la plaça de la Reina i el carrer de la Pau per a renovar la xarxa de distribució i arterial d’aigua potable en la zona amb una inversió de més de 500.000 euros. Valía adverteix que “en el tram el carrer de la Pau, en la connexió que cal executar a l’altura de Poeta Querol, les obres requereixen una rasa de major profunditat i, a la vista de les troballes, potser es troben restes arqueològiques que retarden l’obra. Per això atardarem aquest punt al mes de setembre, per a no incórrer en el risc que no puguem garantir el pas pel carrer de la Pau durant les Falles”.

Una cosa semblant ocorre en les connexions a l’inici del carrer de Sant Vicent, que també requereixen una rasa de major profunditat i es deixaran per al seu començament l’endemà de les Falles. “Deixarem tots els treballs finalitzats durant el mes de juliol a excepció d’aquells trams o elements que representen una probabilitat més alta de trobar restes arqueològiques de valor per a garantir que no hi ha retards en l’execució i que no interfereixen en els actes fallers”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 × un =