25n
25N
25N

Les regidores de Mislata, exemple d'apoderament de la dona per a les refugiades del CAR

Quatre edils i una inspectora de la Policia Nacional expliquen les seues experiències professionals i personals a les dones del Centre d’Acolliment a Refugiats

Les regidores de Mislata, exemple d'apoderament de la dona per a les refugiades del CAR
03/03/2017 -

Des del 25 de febrer i fins al 8 de març, Mislata es troba immersa en la celebració de les XXX Jornades de la Dona, una activitat que tracta de promoure la igualtat entre homes i dones a través de tot un seguit de accions de sensbilizació, com a xarrades, tallers o conferències.

Un dels objectius d’estes jornades és també treballar conjuntament amb els diferents agents socials de la ciutat. Precisament per este motiu, durant la vesprada d’ahir es va celebrar una xarra col·loqui en el Centre d’Acolliment de Refugiats de Mislata (CAR), en el qual cinc representants femenines del municipi van explicar el seu punt de vista respecte la situació de la dona en la nostra societat.

Una inspectora de la Policia Nacional; la regidora de la Dona, Carmen Lapeña; Ana Julián, regidora d’Educació; la regidora de Cultura, Pepi Luján, i Lola Hortolano, regidora d’Infància, van ser les encarregades d’exposar a les residents del CAR les seues vivències personals i la seua opinió respecte la situació de la dona en el municipi i a Espanya.

Per a Carmen Lapeña, este col·loqui servix per a posar en rellevància les funcions de la Casa de la Dóna que “no es limita a atendre a les dones de Mislata, sinó també a totes aquelles que vénen de fora i que necessiten acompanyament o eines per a créixer en el seu desenvolupament personal o apoderament”.

Durant l’acte, els assistents van exposar els seus dubtes i es van intercanviar opinions respecte el paper de la dona en la resta del món. Visi Martínez, mediadora social del CAR, va explicar que “durant estes dates s’intenten realitzar activitats centrades en la igualtat i en la no violència” i va afegir que “la comparació del paper de la dona entre els diferents països és una activitat important per als interns del CAR”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre − 3 =