25n
25N
25N

Amb quins ingredients es cuina una cançó d'èxit?

Amb quins ingredients es cuina una cançó d'èxit?
22/07/2020 -

Molts músics anhelen, almenys una vegada en la seua carrera, llançar al mercat alguna cançó d’autoria pròpia o almenys interpretada per ell, que cree tendència i siga un autèntic fenomen de masses. Aquesta és la premissa que tots aquests artistes tenen al seu cap, però que molt pocs aconsegueixen materialitzar.

Una melodia que adquirisca tints de hit, ha de tindre uns condiments quasi perfectes per a aconseguir aqueix nivell. D’acord amb això, un recent estudi del casino en línia Betway incideix en les diferents característiques que per norma general ha presentat una cançó d’èxit, i que la seua imitació pot ser una bona forma que l’artista trobe l’objectiu desitjat. Quins són aqueixos ingredients d’una ‘bomba’ musical?

Repetició

La repetició és una característica a tindre molt en compte per a l’èxit. Un exemple el tenim en Waka-waka de l’artista colombiana Shakira. S’ha generalitzat l’ús de tornades que siguen repetitius, i no és per atzar. S’ha demostrat la importància que tenen les melodies enganxoses perquè una obra es convertisca en popular.

Tempo

Alegria o nostàlgia. Ímpetu o calma. El tempo marca l’estat emocional de l’obra, i és capaç, segons el tempo triat, de despertar un sentiment o l’altre en l’oïdor. Una peça que genera sentiments universals té més possibilitats d’arribar a l’èxit en les llistes musicals. Un tempo ràpid està associat a cançons alegres, mentre que les cançons més romàntiques i nostàlgiques es vinculen amb un tempo lent.

Instruments

Tal com afirma un estudi de la universitat de Bristol (UK) els grans hits compten amb característiques comunes quant al nombre d’instruments triats. Per al triomf d’una peça musical els instruments han de ser un o dos, com en el cas de Knockin’ on Heaven’s Door de Bob Dylan o més de cinc com en Bongo Song de Safri Duo on el grup disposa d’una multitud variada d’instruments.

Emoció

Les emocions són capaces de segregar en el nostre cervell dopamina, coneguda per ser “l’hormona de la felicitat”. Aquesta transmet senyals entre neurones que controla les respostes mentals i emocionals. D’aquesta manera, un èxit musical té més probabilitat de ser-ho si és capaç de despertar sentiments.

Altres factors

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 × 4 =