Comunitat Valenciana

L'EOI aposta per l'autoaprenentatge d'idiomes per al pròxim curs escolar

El cost per a accedir a aquesta mediateca serà de 26 euros anuals

1 minut

escuela-oficial-idiomas

Per al pròxim curs, València comptarà amb un total de tres escoles oficials d'idiomes, que es denominaran: EOI València-Saïdia, EOI València-Benicalap i EOI València-Quatre Carreres, que se situarà en l'IES Fonteta de Sant Lluís.

Fa ja uns mesos, el Conseller d'Educació, Vicent Marzà, anunciava que, per al curs 2018-2019, l'Escola Oficial d'Idiomes de la Comunitat Valenciana comptaria amb set noves escoles per a cobrir l'alta demanda que existeix. No obstant això, l'EOI ha tornat a sorprendre amb una iniciativa pionera en el nostre país. I és que, en el pròxim curs escolar, que començarà en el mes d'octubre, s'apostarà per l'autoaprenentatge d'idiomes. Un pas més per a facilitar l'aprenentatge a aquelles persones que no poden assistir als horaris fixats per l'Escola Oficial d'Idiomes, però també a aquelles que volen tenir un contacte continu amb la llengua.

D'aquesta manera, es posarà a l'accés de l'estudiant una mediateca, que albergarà diferents recursos per a l'aprenentatge, com a fitxes autocorrectives, material de programari, pel·lícules, llibres o tàndems lingüístics per a practicar l'idioma. En definitiva, un espai per a formar-se sense necessitat d'assistir a cursos presencials, que comptarà amb un assessor per a guiar als usuaris. Així, aquest recurs estarà disponible per als alumnes oficials de l'EOI, però també per a la resta de públic, mitjançant el pagament de la matrícula anual, que tindrà un cost de 26 euros.

De moment, no totes les EOI de la Comunitat Valenciana comptaran amb aquest servei, però el que sí que és segur és que intentaran que el major nombre possible d'escoles ja ho puguen oferir en el pròxim curs acadèmic. Per això, tècnics de la Conselleria estan visitant les escoles per a veure quines reformes caldrà dur a terme en les instal·lacions per a poder albergar aquest pioner espai. De fet, la Comunitat Valenciana serà la primera comunitat autònoma a aplicar aquesta forma d'aprenentatge, que s'assembla al que ja es fa en les universitats amb la formació a distància.

En aquest sentit, s'ha reservat una partida de 850.000 euros en els Pressupostos de la Generalitat de 2018 per a aquesta fi. Sens dubte, tot apunta al fet que aquesta eina serà tot un èxit tant per als estudiants que volen aprendre noves llengües, com per a aquells que ja han aconseguit un nivell i volen seguir en contacte amb l'idioma per a no perdre-ho. Una eina de futur, que va unida a l'escola virtual que, encara que de moment només va dirigida a docents, s'espera que en 2018-2019 es puga obrir a la resta d'alumnat.

Etiquetes: