25n
25N
25N

La Comunitat Valenciana acaba la setmana amb quasi el 40% de la població amb almenys una dosi de la vacuna

La Comunitat Valenciana acaba la setmana amb quasi el 40% de la població amb almenys una dosi de la vacuna
23/05/2021 -

La Comunitat Valenciana finalitza la setmana amb quasi 2,5 milions de dosis administrades de les vacunes contra el coronavirus -Pfizer, Moderna, AstraZeneca i la monodosis de Janssen- i amb prop del 40 per cent de la població amb, almenys, una dosi.

Així ho ha subratllat el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, després de presidir la Mesa Interdepartamental i anunciar les noves mesures que entraran en vigor aquest dilluns i que s’estendran fins al pròxim 7 de juny.

El cap del Consell també ha avançat que, durant la setmana vinent, la previsió és administrar un total de 250.000 dosis, al mateix temps que ha insistit que, mentre avança l’obertura progressiva, la vacunació és “el gran actiu per a la superació de la pandèmia” i és on la Comunitat “centrarà tots els esforços”.

En aquests moments, ha destacat, s’està vacunant a les persones majors de cinquanta anys, un grup d’edat que acabarà el 15 juny, moment en el qual es començarà a immunitzar a les persones d’entre 40 i 50 anys, mentre que al juny serà el torn dels majors de trenta anys.

PUNTS DE VACUNACIÓ
A més, a partir d’aquest dilluns, la Comunitat comptarà amb 133 punts de vacunació. En concret, obriran les portes 101 espais de vacunació municipals, que s’uneixen als 32 punts que actualment ja es troben en funcionament.

Aquests 133 punts de vacunació permetran “agilitar” el procés de vacunació, segons va destacar la setmana passada la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló. “Amb aquest desplegament de recursos assistencials es podrà administrar la vacuna a més de 400 persones cada tres minuts” i inocular 500.000 vacunes a la setmana, va afegir.

Els punts de vacunació agrupen els ciutadans de 328 municipis de la Comunitat, i en els més de 200 municipis restants, que corresponen a les zones bàsiques de salut més remotes o amb accés més difícil, es vacunarà, tal com s’està fent ara, en els seus propis centres de salut. En aquest últim cas, el procés de vacunació s’ha organitzat de manera que no interferisca en el funcionament habitual del centre d’atenció primària.

L’objectiu és vacunar al nombre més gran de persones en el menor temps possible. Així, amb els recursos assistencials habilitats per la Conselleria de Sanitat hi ha capacitat per a administrar 500.000 vacunes a la setmana.

NOVES MESURES

La Mesa Interdepartamental de la Generalitat va acordar aquest dissabte les noves mesures de prevenció de la pandèmia, que inclouen la pròrroga del toc de queda, que retarda una hora el seu inici –es fixa entre les 01.00 hores i les 6.00 hores– i permetre l’obertura dels establiments d’hostaleria fins a les 00.30 hores –també una hora més tard–. A més, s’amplia l’aforament al 75 per cent de les activitats relatives a celebracions, esdeveniments o concentracions de persones.

Les mesures compten amb l’aval del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV), que ha determinat que les mesures proposades compleixen els judicis d’idoneïtat, necessitat i proporcionalitat i que argumenta que l’anomenat toc de queda “presenta una eficàcia molt major que les altres mesures existents per a intentar impedir l’activitat d’oci nocturn coneguda com a botelló”.

El ‘president’ de la Generalitat, Ximo Puig, ha assenyalat que la decisió de reduir la mobilitat ha sigut un “instrument decisiu per a salvar vides i contenir la pandèmia”. “Però el 7 de juny, si la situació continua com ara, els valencians deixarem arrere el toc de queda”, ha avançat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 × 5 =