25n
25N
25N

La Comunitat Valenciana, seu del X Congrés Internacional d'Ordenació del Territori

La Comunitat Valenciana, seu del X Congrés Internacional d'Ordenació del Territori
03/06/2021 -

El conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, ha anunciat en la seua intervenció en ‘Conama 2020: Congrés Nacional del Medi Ambient’, l’elecció de la Comunitat Valenciana per a acollir, el mes de novembre, el X Congrés Internacional d’Ordenació del Territori.

“En un moment com l’actual -ha afirmat el conseller-, en el qual les transformacions s’estan accelerant, són necessàries polítiques innovadores que se centren en el desenvolupament sostenible i saludable i aquest congrés pot aportar moltes idees per al futur del territori i les ciutats”.

“En aquest sentit -ha reflexionat Arcadi España-, cada vegada és més necessari dotar a la gestió política territorial d’una perspectiva mediambiental transversal i, per això, el Govern valencià s’ha compromés a fer de la transició ecològica un repte irrenunciable”.

“Aquest compromís significa fer la nostra economia sostenible, cuidar el planeta que xafem i garantir un futur encoratjador a les generacions que vénen”, ha explicat el conseller.

Plans d’actuació territorial

El màxim responsable d’Obres Públiques ha definit l’actuació sobre el territori com “una eina adequada i eficaç per a abordar molts dels nostres grans reptes”.

“Així, la Generalitat ha dut a terme en els últims 6 anys una reformulació de les polítiques de planificació territorial, amb l’objectiu d’aconseguir una gestió prudent, eficaç i sostenible de la Comunitat Valenciana”, ha recordat el conseller.

En aquest sentit, Arcadi España ha esmentat plans d’acció territorial desenvolupats com el de caràcter sectorial sobre prevenció del risc d’inundació a la Comunitat Valenciana (Patricova), el de la infraestructura verda de la Comunitat Valenciana (Pativel) i el de l’Horta de València.

A més d’aquests plans ja aprovats, “des de l’Executiu autonòmic estem treballant en els plans d’acció territorial de les grans àrees urbanes i metropolitanes de Castelló, València, i Alacant i Elx”, ha afegit el conseller.

“D’altra banda, davant els riscos derivats de la despoblació i la deterioració de l’espai rural – ha explicat el responsable de Política Territorial-, es treballarà en el desenvolupament d’instruments d’ordenació i potenciació d’aquest mitjà, amb actuacions com els plans d’actuació territorial del Racó d’Ademuz i el de la Serra d’Aitana”.

A més, dins de l’àmbit de la protecció del paisatge, el conseller ha assenyalat la recent aprovació de les directrius per a l’ordenació i gestió dels Paisatges de Rellevància Regional de la Comunitat Valenciana, l’elaboració de cartografies sobre sòls crítics per a la recàrrega d’aqüífers o la cartografia de les existències de carboni en el territori.

Agenda Urbana Valenciana

El conseller de Política Territorial també ha abordat en el seu discurs la planificació en l’àmbit de les ciutats, “grans centres neuràlgics de la civilització en matèria demogràfica, política, cultural i socioeconòmica”, on es preveu que en 2050 visca entre el 70 i el 80% de la població.

Així, Espanya ha esmentat que la Generalitat Valenciana “té ja el document base de l’Agenda Urbana Valenciana, un projecte que naix amb la vocació de defensar el dret a la ciutat com la llar pública que totes i tots hem de gaudir i cuidar”.

“Una urbanització correctament planificada pot afavorir i maximitzar la capacitat que tenen les ciutats per a generar ocupació i riquesa, fomentant al mateix temps la diversitat i la cohesió social”, ha conclòs el conseller.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tretze − dos =