25n
25N
25N

La Comunitat Valenciana regularitza 8.162 nous habitatges turístics enguany

Castelló crearà una associació d’habitatges turístics

La Comunitat Valenciana regularitza 8.162 nous habitatges turístics enguany
01/10/2019 -

Un total de 8.162 nous habitatges turístics s’han regularitzat en la Comunitat Valenciana durant enguany, -1.210 a la província de Castelló-, la qual cosa suposa un cens a 30 de setembre de 79.471, de les quals 50.413 són d’Alacant, 15.232 de València i 13.826 de Castelló -d’aquestes 345 se situen a Castelló, 3.565 a Peníscola i 753 a Benicàssim-, segons dades facilitades per Turisme.

L’any passat es va tancar amb 74.746 habitatges d’ús turístic regularitzats en la Comunitat Valenciana, de les quals 45.734 pertanyien a la província d’Alacant, 13.642 a la de Castelló i 15.360 a la de València.

Aquestes dades han sigut aportades a Castelló durant el balanç dels tres primers mesos de la campanya ‘Welldone, Welcome’ per a la regulació dels habitatges turístics que ha impulsat la Federació Espanyola d’Associacions d’Habitatges i Apartamente Turístics (Fevitur) amb la col·laboració de Turisme CV, presentat pel secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, juntament amb la directora de Fevitur, Patricia Valenzuela.

Francesc Colomer ha assenyalat que la campanya suposa “una acció molt potent i necessària en la defensa del sector reglat, que és una estratègia per a entendre què volem ser”. Sobre aquest tema, ha destacat que la Comunitat Valenciana ha sigut pionera a Espanya “en la defensa en positiu de triar bé perquè és la forma de garantir els drets dels turistes i els consumidors”.

El secretari autonòmic de Turisme ha subratllat que la campanya ha sigut “molt positiva” per l’impacte que ha tingut, i en aquesta línia ha ressaltat l’increment dels nous habitatges registrats durant enguany.

EIXOS

Per part seua, la presidenta de Fevitur, Patricia Valenzuela, ha assenyalat que la campanya es basa en diversos eixos que suposen els avantatges dels allotjaments reglats, com el foment de la desestacionalització, l’adaptació a les necessitats de cada tipologia de clients o el foment del turisme sostenible.

Sobre aquest tema, ha subratllat que la campanya va dirigida tant a gestors o propietaris d’habitatges com als propis turistes, i ha indicat que li agradaria que aquesta iniciativa fóra “replicada” en altres comunitats.

Finalment, Valenzuela ha anunciat que en breu es crearà a la província de Castelló una associació d’habitatges turístics.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

11 − un =