25n
25N
25N

La Comunitat Valenciana va registrar la majoria d'ofegaments al juliol

@comunitatvalenciana.com

La Comunitat Valenciana va registrar la majoria d'ofegaments al juliol
02/08/2019 -

La Comunitat Valenciana va registrar durant el mes de juliol passat la majoria d’ofegaments en espais aquàtics, amb fins a 16 defuncions del total de 94 persones que van morir en tota Espanya. Aquestes xifres situen a juliol com el mes en què més morts s’han registrat en els dos últims anys a escala nacional, a una sola víctima d’igualar la pitjor xifra de l’últim quinquenni, segons les dades provisionals de l’Informe Nacional d’Ofegaments (INA) de la Real Federació Espanyola de Salvament i Socorrisme (RFESS).

D’acord amb aquestes xifres, entre l’1 de gener i el 31 de juliol han perdut la vida en espais aquàtics espanyols 232 persones, quasi un 25 per cent més que en el mateix període de l’any anterior, en què s’havien comptabilitzat 186 morts. L’augment de morts el juliol de 2019 respecte al de 2018 ha sigut de quasi el 56,7 per cent, amb 34 víctimes mortals per damunt de les seixanta que es van donar fa un any.

Mancant tancar “diversos casos que estan en investigació”, les dades han col·locat a juliol de 2019 com el segon pitjor mes en morts en les últimes 55 mensualitats, és a dir, des que el gener de 2015 la Real Federació Espanyola de Salvament i Socorrisme va començar a recopilar aquestes xifres.

Més de la meitat dels morts per ofegament al juliol, 49 de les 94 persones (52,13%), tenien entre 45 i 74 anys, percentatge que se situa en el 48,8 per cent si es computa la totalitat de l’any. Aquells que tenien 75 o més anys representen una de cada cinc morts, 18 d’elles al juliol, el 19,15 per cent aquest mes i el 20,7 en el global del qual va de 2019.

En conjunt, set de cada deu defuncions es donen en majors de 45 anys, mentre que en menors de 18 anys es van registrar sis morts al juliol (6,4%), per davall del 8,6 per cent que s’ha computat en els set primers mesos de l’any. La franja horària que va agrupar més morts al juliol és de les 10 a les 20 hores, amb quasi huit de cada deu, 4,4 punts per damunt de la mitjana de l’any fins ara, que és del 75,4 per cent.

Durant juliol, set de cada deu casos es van donar en espais aquàtics sense vigilància, bé perquè no estava acordada per a la instal·lació o perquè la mort es va produir fora de l’horari de cobertura, i la meitat de les defuncions (54%) es van produir en platges, catorze punts per damunt de la mitjana que es porta l’any: el 17 per cent en rius, el 9 per cent en piscines i el 20 per cent en un conjunt d’espais que s’agrupen sota la denominació d”uns altres’, en els quals s’inclouen ports, canals, pous o mar obert.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc × un =

museo etnologia
museo etnologia
ficcions 2019-2020