25n
25N
25N

La Comunitat Valenciana registra 50 brots que afecten 565 persones

La Comunitat Valenciana registra 50 brots que afecten 565 persones
29/07/2020 -

La Comunitat Valenciana té comptabilitzats fins a aquest dimecres un total de 50 brots de coronavirus en tot el seu territori, que afecten 565 persones, segons les actualitzacions diàries de la Conselleria de Sanitat.

El departament que dirigeix Ana Barceló ha informat aquest dimecres de 1.130 casos actius, la qual cosa suposaria que exactament la meitat estan lligats a brots. No obstant això, hi ha brots que porten setmanes sense sumar nous casos (com els de Castelló o Rafelbunyol) i per tant, algunes de les persones contagiades podrien haver rebut ja l’alta. També hi ha casos encara en estudi, que podrien associar-se a diversos focus en els pròxims dies, i positius que no s’associen a focus.

El brot de major incidència és el de Gandia, que afecta 158 persones i que en els últims dies ha sumat 44 nous casos relacionats. El de la capital de la Safor és l’únic que afecta a més de 100 persones, però és un dels deu focus que tenen més de deu contagiats.

A més de Gandia, el brot detectat en una discoteca de Peníscola ha afectat 59 persones; el que es va associar a un barri de Castelló a la fi de juny va tindre 35 contagiats; el d’una fàbrica de Rafelbunyol, també al juny, 26; i el relacionat amb una discoteca de Santa Pola afecta a 24 persones.

A més, el brot relacionat amb l’oci nocturn a València detectat aquesta setmana afecta 21 persones, el de l’Hospital de Manises, a 19 i el d’origen familiar a Foios, a 12. També són 12 els afectats per un brot relacionat amb l’oci nocturn a Xirivella, i 10 en una ONG de Burjassot.

Diverses localitats tenen més d’un focus. València és la que més, amb 11 brots en aquests moments, seguida d’Elx, amb cinc. En el cas de la ciutat il·licitana, cap supera les cinc persones, encara que la incidència a la ciutat està pujant en les últimes setmanes. Durant el cap de setmana es van detectar 41 positius en la capital del Baix Vinalopó.

Santa Pola compta tres brots (un de 24 i altres dos que afecten quatre persones), mentre que a Burjassot, Cullera i Manises hi ha dos brots en cadascuna.

De moment, s’ha informat de sis brots relacionats amb l’oci nocturn, encara que són alguns dels més nombrosos: Gandia (158 afectats), Peníscola (59), Santa Pola (24), València (21) i Xirivella (12). També hi ha un brot de cinc casos a Mislata.

També hi ha dos brots associats amb l’àmbit hospitalari: un a l’Hospital de Manises que afecta 19 persones, i un altre en el de Xàtiva, amb quatre contagis.

A més d’aquests dos, en l’àmbit laboral es registren uns altres dels brots amb més afectats, com el de Rafelbunyol (26 casos), encara que també diversos més xicotets com els d’Elx, Elda, Monforte del Cid o Orihuela, que compten amb sis o menys casos.

La resta de brots estan relacionats o bé amb l’entorn social, o bé amb l’àmbit familiar.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 + 4 =