25n
25N
25N

La Comunitat Valenciana redueix un 64% els ingressos hospitalaris per Covid-19 en un mes

La Comunitat Valenciana ha registrat 247 nous casos positius de coronavirus

La Comunitat Valenciana redueix un 64% els ingressos hospitalaris per Covid-19 en un mes
07/05/2020 -

La consellera de Sanitat, Ana Barceló, ha comparegut, aquest matí, per a actualitzar les dades de Covid-19 a la Comunitat Valenciana. Des d’ahir, s’han comptabilitzat 247 nous casos positius – 55 per PCR i 192 per test ràpid. Per províncies, 47 a Castelló, 100 a Alacant i 94 a València. Així mateix, s’han registrat 6 casos de persones que s’han desplaçat a la Comunitat Valenciana. D’aquesta manera, des que va començar la pandèmia, l’acumulat de casos positius és de 10.592 detectats per PCR i 2.719 per test ràpid.

Respecte a les altes, des d’ahir, s’han donat un total de 263. Per províncies, 23 pertanyen a Castelló, 35 a Alacant i 205 a València. A més, l’alta de professionals sanitaris global suma 1.770 – 57 més que ahir. Unes dades favorables si es té en compte que s’ha augmentat en un 60% el nombre d’altes rebudes, i, en un mes, s’ha reduït en un 64% els ingressos hospitalaris.

En aquest sentit, en l’actualitat, s’han comptabilitzat 53 persones ingressades a la província de Castelló – 11 en UCI –, 252 a Alacant – 43 en UCI – i 353 a València – 44 en UCI –. Respecte al nombre de persones mortes, des d’ahir, s’han registrat 13 morts – 1 a Castelló, 7 a Alacant i 5 a València –.

Quant a les residències, la consellera ha destacat que “s’han tancat 98 brots, la qual cosa representa el 57% total“. D’aquesta manera, en l’actualitat, hi ha casos positius en 67 residències – 6 menys que ahir – que, per províncies, es divideixen en 11 a Castelló, 17 a Alacant i 39 a València. Finalment, les residències sota vigilància activa sanitària són 30 – 9 a Castelló, 8 a Alacant i 13 a València –.

Tal com ha manifestat la consellera de Sanitat, aquestes dades “ens conviden a l’esperança”, encara que també ha volgut llançar un missatge de conscienciació a la joventut. “És moment de tindre responsabilitat per a evitar que augmenten els casos de contagi, i ja no només ho heu de fer per vosaltres, sinó també per les vostres famílies”. I és que com ha explicat el bon temps pot jugar en la nostra contra “en relaxar-nos amb les mesures de seguretat i distanciament”. “El virus és ací, encara no li hem vençut”, ha conclòs.

La Comunitat Valenciana està preparada per a passar a la Fase I

La consellera Ana Barceló ha informat de l’enviament de dades al Ministeri de Sanitat per a passar a la Fase I el pròxim 11 de maig. “Les dades són favorables”. En aquest sentit, ha detallat que, a la Comunitat Valenciana, es disposa de 926 llits per a pacients crítics i de 189 per a aguts, superant així les exigències establides pel Govern d’1,5 a 2 llits per a crítics per 10.000 habitants i de 37-40 llits per a aguts per cada 10.000 habitants.

A més, respecte a la capacitat de diagnòstic, s’ha passat de 7 laboratoris a 11, i la idea és arribar a tots els departaments sanitaris. De fet, “es començarà amb Dénia, Alcoi i Elda”. A això, se li han sumat els instituts d’investigació o institucions que estan obtenint les competències necessàries. Així, en l’actualitat, “la Comunitat Valenciana està preparada per a realitzar 5.700 PCR al dia i més de 42.000 tests ràpids, que s’aniran incrementant en els pròxims dies”.

Finalment, Barceló ha apuntat que es reforçarà el personal sanitari tant de laboratoris, hospitals i centres d’atenció primària. Respecte a aquests últims, la consellera ha volgut destacar el paper fonamental que han jugat des de l’inici de la pandèmia, actuant com “la primera barrera de contenció, i evitant un col·lapse sanitari”. Ara, continuaran desentelant una labor essencial per a la qual es crearà un doble circuit d’entrada per a pacients amb i sense Covid-19, i s’impulsarà el triatge telefònic i la telemedicina.

Per a concloure, Barceló ha assenyalat que “es mantindrà un contacte continu amb la Xina per a l’enviament de material sanitari”, i se sol·licitarà al Govern una flexibilització horària en les eixides dels menors – afegint 2 hores en la franja del matí i 1 en la de vesprada – a causa de les condicions climatològiques de la Comunitat Valenciana.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres + 11 =