25n
Orgull
Orgull

Sanitat redueix a dos mesos el termini per a la vacunació de les persones que ja han passat la Covid-19

De moment, no es planteja la vacunació sense cita prèvia a la Comunitat Valenciana

Sanitat redueix a dos mesos el termini per a la vacunació de les persones que ja han passat la Covid-19
18/08/2021 -

La Comunitat Valenciana ha reduït de sis a dos mesos el termini que hauran d’esperar aquells que hagen passat la covid-19 per a poder ser vacunats, tal com s’està fent també en altres regions, i de fet ja s’ha començat a citar a aquelles persones que compleixen amb els requisits.

Així ho ha explicat la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, en una entrevista en Hora 25 de la Cadena Ser recollida per Europa Press. Es tracta d’una mesura en aplicació de l’acord aconseguit en la Comissió de Salut Pública del Consell Interdepartamental del Ministeri de Sanitat de la setmana passada, han requerit fonts de la Conselleria.

Sobre aquest tema, el president de la Generalitat, Ximo Puig, que aquest dimecres ha presentat un pla de salut mental, ha volgut deixar clar que la decisió d’avançar la vacunació de les persones contagiades es deu “exclusivament” a criteris científics, igual que en altres parts d’Espanya i en altres països.

PLA VACANCES

Barceló ha assenyalat a més que per a aquesta setmana s’ha citat a prop de 50.000 persones d’entre 12 i 39 anys que havien bloquejat la seua agenda per vacances i que encara estaven pendents de ser cridats. La consellera ha valorat que el pla que el seu departament va posar en marxa el mes de juliol per a permetre als valencians gaudir de les seues vacances i marcar els dies en què no anaven a estar disponibles per a la vacunació “ha funcionat molt bé”.

En total, al voltant de 300.000 valencians s’han acollit a aquest servei, alguna cosa que “va facilitar el procés” de la vacunació, “evitant a més que foren citats quan no anaven a poder acudir”, ha ressaltat la consellera.

A més, Sanitat ha enviat un SMS per a tornar a citar a unes 400.000 persones que, per diferents motius, no van acudir a ser vacunats quan els tocava i des dels centres de salut d’Atenció Primària s’està intentant localitzar a unes 80.000 persones que no tenien actualitzats els seus telèfons o que no disposen de telèfon mòbil.

Barceló ha assegurat que la seua intenció és “donar totes les facilitats possibles” perquè totes aquelles persones que per qualsevol circumstància, o bé perquè es trobaven fora, o bé perquè no tenien en eixe moment correctes les seues dades o bé perquè s’ho han pensat novament, tinguen una “nova oportunitat” de vacunar-se.

REBUTJA VACUNACIÓ SENSE CITA PRÈVIA

El que de moment no es planteja en la Comunitat Valenciana és la vacunació sense cita prèvia que s’ha implantat en altres regions. Ana Barceló ha dit que la seua intenció és “continuar insistint i continuar comprometent a la ciutadania mitjançant un missatge, perquè puga acudir a la seua cita”.

Segons la consellera l’obertura de la cita i acudir quan els ciutadans ho consideren oportú no es contempla “fins que no hàgem esgotat tots els mecanismes que van dirigits directament i personalment a cada ciutadà”, ha remarcat.

Finalment, Ana Barceló creu que no haver arribat encara a l’objectiu del 70% de la població amb la pauta completa de vacunació, és una cosa que “no ha de preocupar-nos” perquè “ho anem aconseguint, a poc a poc, però ho aconseguirem”, ha asseverat.

De fet, Ximo Puig ha descartat que s’estiguen incomplint els terminis marcats de vacunació i ha remarcat que “no hi ha cap retard, només cert decalatge fa unes setmanes” perquè es van rebre menys dosi i ja s’ha compensat sobretot amb les de Moderna. Ara, ha celebrat, la Comunitat Valenciana està per damunt de la mitjana d’Espanya en vacunació.

“Sempre parlem del 70% d’immunitat (pauta completa) a la fi d’agost i ho superarem”, ha asseverat, ja que l’objectiu inicial estava fixat en els majors de 18 anys i s’ha aconseguit ampliar des de 12.

Segons ha explicat, aquests dies s’està subministrant la vacuna als joves de 12-19, als quals no es van voler vacunar o “va haver-hi algun desfasament” i als quals va haver-hi dificultat per a citar, per la qual cosa s’ha mostrat convençut que el curs educatiu arrancarà amb una “immunitat altíssima”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres × quatre =