25n
Orgull
Orgull

La Comunitat Valenciana rebrà més de 500.000 dosi de vacunes aquesta setmana

Aquesta nova arribada suposarà un increment del 38% respecte a la setmana passada, quan es van aconseguir les 360.000 dosis

La Comunitat Valenciana rebrà més de 500.000 dosi de vacunes aquesta setmana
28/06/2021 -

Nova bona notícia respecte al ritme del procés de vacunació massiva en la Comunitat Valenciana. La regió valenciana rep a partir de hui més de 500.000 vacunes que es repartiran al llarg de tota la setmana en el territori valencià. Aquest augment significatiu (un 38% més que la setmana passada en la qual van arribar 360.000 dosis) correspon a l’anunciat pel president del Govern, Pedro Sánchez, divendres passat.

El 25 de juny va tindre lloc la reunió del Consell Europeu, que es va celebrar durant dos dies a Brussel·les, la capital belga. Des d’allí, Pedro Sánchez va anunciar que al llarg d’aquesta setmana Espanya rebrà 6 milions de vacunes. Tot un “rècord”, segons va qualificar el president, ja que fins ara s’estaven rebent entre 1,5 i 1,6 milions de vacunes a la setmana.

Per tant, a la Comunitat Valenciana arribaran en els pròxims set dies més de 500.000 dosis de vacunes. Una xifra sense precedents i que suposa 140.000 dosis més que en la setmana anterior, quan van arribar 360.000 vacunes. L’objectiu continua sent el d’aconseguir el 70% de la població vacunada abans que acabe l’estiu, tal com estava previst.

El ritme de vacunació avança a bon ritme. Però, no sols en l’autonomia valenciana, sinó en el conjunt de l’estat espanyol. Sánchez destacava que el dijous es va aconseguir el rècord de vacunació amb més de 773.000 vacunes posades en un només dia, enfront dels rècord anteriors que eren de 650.000 en un dia. I ara, amb l’arribada dels més de 6 milions de vacunes la setmana vinent, va precisar que s’accelerarà “encara més el ritme de vacunació”.

Vacunació àmbit rural

El president de la Generalitat, Ximo Puig, va anunciar divendres passat que la primera setmana de juliol s’aconseguirà l’objectiu de vacunar al 70% de la població en l’àmbit rural de la Comunitat Valenciana. Així ho va manifestar durant la seua visita a la població de Vallibona, on va mantindre una trobada amb el seu alcalde, Juan José Palomo, i amb una trentena de veïnes i veïns de la localitat.

Així, Puig va assegurar que a la fi d’aquesta setmana més de 237.000 habitants de les comarques d’interior hauran rebut almenys una dosi de la vacuna, la qual cosa permetrà aconseguir amb antelació l’objectiu establit per a tota Espanya d’immunitzar al 70% de la població a la fi d’agost.

En aquest sentit, el president va assenyalar que hi ha zones bàsiques de salut que en aquests moments ja han aconseguit el percentatge objectiu del 70%, com Morella, i altres municipis fins i tot ho han superat, com Xelva, amb un 76%; Cofrentes, amb un 77%; Titaigües, on la població que ha rebut almenys una dosi de la vacuna aconsegueix el 78%, o el municipi de Vallibona “on pràcticament tota la població ja està immunitzada”, manifestava.

Volem que la Comunitat Valenciana supere el desequilibri territorial, i que el despoblament no siga un mal necessari, sinó que existisca la possibilitat de recuperar el pols social que necessiten els nostres pobles. Necessitem una comunitat equilibrada i mantindre el patrimoni cultural i natural que existeix en el nostre interior”, asseverava Puig.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 × 3 =