25n
25N
25N

La Comunitat Valenciana rebrà fins a 15 avions amb material sanitari

Aquests 15 enviaments formen part de la primera fase de l’Operació Ruta de la Seda posada en marxa per la Generalitat

La Comunitat Valenciana rebrà fins a 15 avions amb material sanitari
17/04/2020 -

L’Operació Ruta de la Seda promoguda pel president de la Generalitat, Ximo Puig, ha aconseguit, fins al moment, que arribe un total de 10 avions, carregats de material sanitari, per a repartir entre els centres sanitaris i sociosanitaris de la Comunitat Valenciana. No obstant això, tal com ha anunciat la consellera de Sanitat, Ana Barceló, a aquests deu carregaments se’ls sumaran cinc més fins a arribar als 15 enviaments aeris procedents de la Xina.

L’últim dels carregaments arribava aquest dimecres a Madrid amb un total de 2.572.000 mascaretes– 30.000 d’elles FPP2 –, 66.000 equips de protecció individual, 170.000 ulleres de protecció i 20.000 termòmetres. No obstant això, el cridaner d’aquest últim carregament és que 2 milions de mascaretes es repartiran, en aquesta ocasió, entre les farmàcies de la Comunitat Valenciana, gràcies a l’acord aconseguit entre el president de la Generalitat i el Col·legi de Farmacèutics. Així, s’espera que, aquest cap de setmana, ja hagen arribat a la seua destinació.

En total, entre els 10 lliuraments de material sanitari, la Comunitat Valenciana ha rebut 14,6 milions de mascaretes, 6,8 milions de guants, 708.571 EPIs, 517.600 ulleres de protecció i 20.000 termòmetres, que han pogut proveir als diferents centres sanitaris de la protecció necessària per a evitar que el nombre de persones contagiades continue augmentant.

A més de l’esforç realitzat per a la compra de material, des de la Generalitat també s’han habilitat diferents canals d’informació perquè la ciutadania sàpia com actuar en cada situació. Així, a part del telèfon 900 300 555 per a atendre persones amb símptomes similars als de la Covid-19, la Generalitat ha llançat infocoronavirus.gva.es per a donar consells, recomanacions i instruccions sobre els diferents escenaris que causa el coronavirus.

Aquesta pàgina web, impulsada per la Presidència de la Generalitat, centralitza tota la informació autonòmica, i enllaça amb altres pàgines que cada conselleria ha creat per a mantenir a la societat informada, recollint tres situacions clau: què fer si tens símptomes o convius amb una persona que ha donat positiu, eines per a persones que necessiten atenció i, finalment, un apartat relacionat amb l’àmbit laboral.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

17 + disset =

museo prehistoria