25n
25N
25N

La Comunitat Valenciana rep 4 milions per a pal·liar danys de la DANA en explotacions agrícoles i ramaderes

Explotacions de Moixent han percebut 14.163 euros per afectació de béns no assegurables

La Comunitat Valenciana rep 4 milions per a pal·liar danys de la DANA en explotacions agrícoles i ramaderes
16/02/2021 -

El Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació ha destinat un total de 3.909.730 euros per a explotacions agrícoles i ramaderes de la Comunitat Valenciana afectades per la DANA de setembre de 2019, segons ha informat en un comunicat el departament dirigit per Luis Planas.

Aquestes subvencions derivades dels reials decrets 539/2020 i 540/2020, de 26 de maig, es distribuiran entre explotacions de prop de mig centenar de municipis de la regió valenciana i van destinades a pal·liar els danys per la pèrdua de més del 30% de la producció i pels danys ocasionats en diferents elements de l’explotació no assegurables, sempre que el beneficiari tinga pòlisses emparades pel Pla d’Assegurances Agràries Combinades.

En aquest sentit, es recorda a agricultors i ramaders la importància de comptar amb una assegurança, ja que és l’única eina de gestió de riscos a la disposició del sector que permet fer front a les pèrdues econòmiques després d’un sinistre d’origen climàtic.

DISTRIBUCIÓ DE LES AJUDES PER PROVÍNCIES

A la província d’Alacant, explotacions agràries i ramaderes dels municipis d’Alacant, Almoradí, Crevillent, Elx, Orihuela i Rojales han percebut 352.122 euros per a fer front al minvament de més del 30% de producció.

Així mateix, explotacions d’Albatera, Alcocer de Planes, Alcoi, Algorfa, Alacant, Almoradí, Altea, Aspe, Benejúzar, Benferri, Beniarrés, Benifallim, Benimarfull, Bigastro, Callosa de Segura, Callosa d’en Sarrià, Catral, Cocentaina, Cox, Crevillent, Daya Nueva, Dolores, Hondón, Elx, Formentera del Segura, Gaianes, Guardamar del Segura, Jacarilla, Xixona, L’Alqueria d’Asnar, Los Montesinos, Monforte del Cid, Muro d’Alcoi, Orihuela, Penàguila, Pilar de la Horadada, Plans, Polop, Rafal, Redován, Rojales, San Fulgencio, San Isidro, San Miguel de Salinas, Torrevieja, Vall de la Gallinera i Villena han rebut subvencions per un total de 3.543.444 euros pels perjudicis patits en elements afectes no assegurables.

A la província de Castelló, explotacions de les Alqueries; i en la de València, explotacions de Moixent han percebut 14.163 euros per afectació de béns no assegurables.

La Depressió Aïllada en Nivells Alts (DANA) de 2019 va trobar el seu punt més àlgid durant els dies 12, 13 i 14 de setembre i, va afectar greument extenses zones de la Comunitat Valenciana. La virulència de les pluges va provocar greus inundacions que van generar danys de tota mena, entre els quals van destacar els produïts en el sector de l’agricultura i la ramaderia.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 × 2 =