25n
25N
25N

La Comunitat Valenciana se sitúa per darrere d'Andalusia, Astúries, Extremadura i Galícia en taxa de contagi del coronavirus

La Comunitat Valenciana se sitúa per darrere d'Andalusia, Astúries, Extremadura i Galícia en taxa de contagi del coronavirus
27/08/2020 -

La Consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha destacat en el seu Twitter la situació de la Comunitat Valenciana enfront de la resta de comunitats de l’Estat espanyol. I és que el País Valencià és la quinta autonomia  en els últims 14 dies on la taxa de contagi per cada 100.000 habitants és menor. La Comunitat se situa per darrere d’Andalusia, Astúries, Extremadura i Galícia: “la nostra taxa és del 89,41 per 100.000 habitants, mentre que la taxa mitjana d’Espanya és de 173,14 per 100.000 habitants” ha dit la consellera.

Aquestes xifres, segons la consellera, representa l’eficàcia del sistema sanitari en la detecció precoç de nous contagis i en el rastreig de tots els contactes, però l’alerta sanitària persisteix i no es pot abaixar la guàrdia.

“Demane a tothom cautela i sentit comú. L’increment incessant del nombre de contagis ens indica clarament que tota prudència és poca. Si totes les persones posem de la nostra part, podrem fer front al virus amb una força major”, ha dit Ana Barceló.

El passat dimarts 25 d’agost es va registrar un total de 829 nous casos de positius per Coronavirus, no obstant això, la situació no és la mateixa que durant l’estat d’alarma. El repunt recull un total acumulat de 21.599 persones positives. Per províncies, la distribució és la següent: 89 a Castelló (2.460 en total); 220 a la província d’Alacant (6.748 en total); i 520 a la província de València (12.389 en total). A més, hi ha 2 casos sense assignar.

Així i tot Barceló ha recordat que no es viu la mateixa situació que al març, ja que ara els hospitals no se situen en una situació extrema de dilatació en el nombre d’ingressos, ni casos greus. A més, “els virus durant els moments més durs de la pandèmia era més virulent i amb més càrrega vírica”, recalcava.

Quant a les residències de majors, el 75% de les residències de la Comunitat Valenciana on s’han detectat casos tenen un únic positiu, de persona resident o de personal treballador.

Aquesta és la situació dels rebrots a la Comunitat i l’origen dels contagis

Nous brots:

Dénia: 7 casos. Origen laboral
València: 3 casos. Origen social
València: 7 casos. Origen social
Nules: 3 casos. Origen social
Fondó de les Neus: 7 casos. Origen social
València: 6 casos. Origen social
Villar del Arzobispo: 4 casos. Origen social
Moncada: 3 casos. Origen laboral
La Pobla de Vallbona: 3 casos. Origen laboral
Orihuela: 6 casos. Origen social
Catarroja: 5 casos. Origen social
València: 3 casos. Origen social
València: 3 casos. Origen social
València: 3 casos. Origen social
Algemesí: 4 casos. Origen social
Onda: 5 casos. Origen social
Benidorm: 4 casos. Origen laboral
Banyeres de Mariola: 7 casos. Origen social
Bétera: 7 casos. Origen social
La Pobla de Vallbona: 5 casos. Origen social
València: 4 casos. Origen social
València: 5 casos. Origen social
Paterna: 4 casos. Origen social
València: 4 casos. Origen social
València: 4 casos. Origen social
València: 3 casos. Origen social

Per últim, la consellera de Sanitat ha volgut destacar l’obligació de treballar entre tots junts per a canviar la situació: “hem de doblegar el virus”, ha finalitzat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

17 + 14 =