25n
25N
25N

La Comunitat Valenciana protagonitza la sessió constitutiva del Comité de les Regions

La Comunitat Valenciana protagonitza la sessió constitutiva del Comité de les Regions
11/02/2020 -

La Comunitat Valenciana s’ha convertit en la protagonista de la sessió constitutiva del Comité de les Regions de la legislatura 2020-2025, amb la interpretació de l’himne europeu a càrrec de la Jove Banda Simfònica de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV).

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha mostrat l'”orgull” que representa mostrar en les institucions europees un patrimoni musical que compta amb més de 200 anys d’història i que converteix simbòlicament a la Comunitat Valenciana en “capital de la música a Europa”.

Durant la seua intervenció, el responsable del Consell ha subratllat que “la impressionant xarxa de bandes de música” que atresora la Comunitat Valenciana és “la seua manifestació cultural més singular”, així com un Bé d’Interés Cultural que “mescla en cada banda a homes i a dones, a xiquets i a jubilats, a gents de totes les classes socials”.

Sobre aquest tema, ha assegurat que es tracta d'”un fenomen únic en el món”, que compta “amb més de 550 bandes, amb 40.000 músics i músiques, 60.000 estudiants i més de 200.000 persones associades”. “Hi ha més bandes que pobles i ciutats i concentrem la meitat de les bandes de música de tota Espanya”, ha recalcat.

La Jove Banda Simfònica, dirigida per Rafa García i composta per joves de 18 a 28 anys procedents de totes les comarques valencianes, ha donat visibilitat a la riquesa cultural d’aquest moviment artístic declarat Bé d’Interés Cultural des de la seu del Parlament Europeu, on ha tingut lloc la primera sessió del Comité de les Regions. Fins allí s’ha desplaçat una delegació, integrada també per la presidenta de la FSMCV, Daniela González.

“Enfront de la por i la divisió, les nostres societats musicals són un exemple d’unió en la diversitat, de cultura europea, de fraternitat i d’un futur d’Europa basat en els valors de la Il·lustració”, ha destacat el president.

Protagonisme de les regions

Prèviament, en declaracions als mitjans de comunicació, el president -que ha estat acompanyat del secretari autonòmic per a la Unió Europea, Joan Calabuig- ha defensat la importància que les regions participen en la presa de decisions de la Unió Europea davant els “temps complexos” de la nova legislatura 2020-2025.

Per això, el titular del Consell ha afirmat que s’ha de “fer front a qüestions tan importants com la gestió del postBrexit, on tenim molt a dir perquè hi ha 20.000 valencians que viuen a Regne Unit i 100.000 britànics que viuen a la Comunitat Valenciana”.

A més, ha assegurat que les regions comunitàries han de “participar directament en els nous reptes d’Europa” per a “tindre veu” davant “la rellevància de tot el que significa una transició justa dins del Pacte Verd Europeu” que, com ha expressat, ha de “ser un pacte just” i ha reclamat “una mirada europea sobre el Mediterrani”, un territori que ha qualificat de “zona zero del canvi climàtic”.

“La realitat d’Europa va molt més enllà dels Estats”, ha afegit Puig, que ha defensat que “les regions han de tindre un paper molt més decisiu del qual han tingut en aquest moment” per a “participar de les dinàmiques europees”.

En aquest sentit, ha destacat la participació que les regions han de tindre en la Conferència sobre el Futur d’Europa, l’instrument de participació que la Unió Europea posarà en funcionament durant els pròxims dos anys per a fixar les prioritats de la institució comunitària.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dinou − onze =

Informacion coronavirus
Informacion coronavirus
mancomunidad horta sud
diputacion covid19
informacion coronavirus