La Comunitat Valenciana investiga com millorar el tractament per a la Covid-19 o la seua detecció ràpida

Els tres projectes d'investigació presentats rebran ajudes per al seu desenvolupament

Guardar

investigación
investigación

La Comunitat Valenciana ha desenvolupat tres projectes d'investigació, que tenen com a objectiu principal millorar el tractament, la detecció i la prevenció de la Covid-19, que han rebut el vistiplau de l'Institut Nacional de Salut Carlos III, i estan a l'espera d'ajudes de 245.100 euros per a la seua posada en marxa. Així, entre aquests projectes es troben assajos clínics per a millorar el tractament o processos de detecció ràpida del virus per a controlar millor l'expansió d'aquesta pandèmia.

El primer dels projectes, desenvolupat per INCLIVA, està relacionat amb la sedació de pacients, i ha rebut un finançament de 21.500 euros. Aquest projecte pretén disminuir la mortalitat respecte a la sedació intravenosa estàndard mitjançant l'ús de sevoflurano en pacients amb distrés respiratori. Una de les característiques d'aquesta malaltia és que, quan s'agreuja, produeix un quadre de pneumònia. D'aquesta manera, estudis pre-clínics han demostrat que la inhalació de sevoflurano pot atenuar aquesta situació.

El següent dels projectes, també desenvolupat per INCLIVA, ha obtingut una ajuda de 175.000 euros per a la detecció ràpida de la Covid-19. L'objectiu d'aquest projecte se centra a detectar la infecció de manera ràpida i obtenir informació sobre la seqüència del virus per a determinar la seua virulència. A més, pretén analitzar els factors genètics del pacient que modulen l'efecte de la infecció, i amb aquestes dades es podrà determinar el risc de cada pacient i l'evolució de la malaltia.

Per això, la idea és desenvolupar uns kits de baix cost, que permetran determinar la presència del virus en uns 15-30 minuts, mentre que els aspectes genètics del virus i del pacient es coneixerien en 3-4 hores. D'aquesta manera, es podrà identificar a les persones contagiades per coronavirus d'una manera molt més ràpida, però també a aquelles persones que puguen desenvolupar complicacions derivades de la malaltia.

Finalment, el tercer projecte, desenvolupat per FISABIO juntament amb l'Hospital General Universitari d'Elx, treballarà a avaluar l'eficàcia d'un fàrmac per a reduir el risc de desenvolupar Covid-19 en persones exposades a la malaltia per haver tingut contacte estret amb pacients infectats. L'ajuda que rebrà serà de 48.600 euros.

L'estudi se centra a comprovar l'efectivitat d'un fàrmac denominat mefloquina, que s'utilitza habitualment contra la malària i que ha demostrat tindre un efecte antiviral enfront de coronavirus molt similars a la Covid-19. Actualment, existeixen altres dos fàrmacs, cloroquina i la hidroxicloroquina, que han mostrat bona activitat antiviral i que de fet s'estan emprant actualment com a tractament de la Covid-19.

Arxivat a:

Destacats