25n
25N
25N

La Comunitat Valenciana ja ha presentat 145 projectes valorats en 8.400 milions d'euros per a ser finançats per fons europeus

La Comunitat Valenciana ja ha presentat 145 projectes valorats en 8.400 milions d'euros per a ser finançats per fons europeus
13/02/2021 -

El president de la Generalitat ha mantingut aquest matí una reunion de treball sobre l’evolució dels projectes que s’estan presentant a les convocatòries prèvies del Govern per a optar als fons europeus de recuperació.

El president ha anunciat que la Comunitat Valenciana ha presentat ja 145 projectes susceptibles d’acollir-se a finançament europeu per import de 8.400 milions d’euros.

Del total d’actuacions presentades a les convocatòries, hi ha actuacions directes de la Generalitat i de 122 d’empreses privades, a les quals donem suport en el procés presentació dels projectes a les manifestacions d’interés llançades pel Govern.

El president ha assenyalat que “la Generalitat està aprofitant al màxim la possibilitat d’accedir a fons europeus per a aconseguir una digitalització i transformació de l’economia que permeta a més general ocupació de qualitat”. “Un procés que a més”, ha destacat el president, “es realitza en col·laboració amb les empreses privades i que suposa un element fonamental per a eixir reforçats de la crisi generada per la pandèmia”.

Els projectes presentats fins ara es concentren en la modernització de la indústria, en el desenvolupament de l’estratègia valenciana per a l’hidrogen verd, la mobilitat elèctrica i la transformació del sector del transport cap a un model més sostenible, el repte demogràfic i la restauració d’ecosistemes, entre ells l’Albufera de València.

Abans que acabe el mes, la Comunitat Valenciana presentarem també projectes vinculats a altres tres convocatòries del Govern, centrades en el desenvolupament de la tecnologia 5G, l’economia circular i el desenvolupament d’energies renovables.

Tots aquests projectes s’incardinen en l’Estratègia Valenciana per a la Recuperació que és el document de treball de la Generalitat per a eixir reforçats de la crisi generada per la pandèmia, i fer-ho de manera coordinada amb les empreses.

En la reunió han participat el secretari autonòmic de Presidència, Andreu Ferrer, el secretari autonòmic per a la Unió Europea i Relacions Externes, Joan Calabuig; la secretària autonòmica de Model Econòmic i Finançament, María José Mira; el director general de Coordinació de l’Acció del Govern, Juan Ángel Poyatos, la directora general de Relacions amb la Unió Europea i l’Estat, Daría Terrádez, i el director general de Fons Europeus, Andreu Iranzo.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quinze − 14 =