25n
25N
25N

La Comunitat Valenciana, preparada per a vacunar a 400 persones cada tres minuts

101 punts de vacunació, repartits per tota la Comunitat Valenciana, obrin hui les seues portes per a permetre l’administració de mig milió de vacunes a la setmana

La Comunitat Valenciana, preparada per a vacunar a 400 persones cada tres minuts
25/05/2021 -

S’accelera la vacunació contra la Covid-19 a la Comunitat Valenciana. Un total de 101 punts de vacunació obrin, hui, les seues portes al llarg de tot el territori valencià per a “vacunar al major nombre de persones en el menor temps possible”, aconseguint així l’objectiu d’arribar a l’estiu amb el 70% de la població amb, almenys, una dosi de la vacuna.

Comptant amb els 32 punts que ja es trobaven en funcionament, la Comunitat Valenciana compta, a partir de hui, amb 133 punts de vacunació, que agruparan la ciutadania de 328 municipis, mentre que, en els més de 200 municipis restants, que corresponen a les zones bàsiques de salut més remotes o amb accés més difícil, es continuarà vacunant en els mateixos centres de salut.

Un potent desplegament de recursos assistencials que, com va assenyalar la consellera de Sanitat, Ana Barceló, “permetrà a la Comunitat Valenciana administrar mig milió de vacunes a la setmana, és a dir, 400 vacunes cada tres minuts”. Sens dubte, un important ritme de vacunació que s’aconseguirà a partir del mes de juny, quan està previst que, cada setmana, dos avions amb vacunes de Pfizer aterren a l’aeroport de Manises. Concretament, segons ha detallat Delegació de Govern, els enviaments es realitzaran els dilluns i dimecres.

Aquesta decisió parteix de la mateixa companyia Pfizer/UPS per a evitar incidents en el transport aeri, ja que a partir d’un nombre de quilos, el gel sec no pot transportar-se en un únic avió i l’augment del nombre de safates que es produirà amb destinació a la Comunitat Valenciana obliga a desdoblegar la comanda. No obstant això, a aquest enviament caldrà sumar les dosis de Janssen i Moderna que també continuaran arribant al territori valencià.

La Comunitat Valenciana acabava la setmana amb quasi 2,5 milions de dosis administrades i amb prop del 40% de la població amb, almenys, una dosi de la vacuna contra el coronavirus. Una xifra que augmentarà exponencialment en els pròxims dies. “Mentre avança l’obertura progressiva, la vacunació és el gran actiu per a superar la pandèmia, i és ací on centrarem tots els esforços”, ha recalcat el president de la Generalitat, Ximo Puig.

Qui es vacuna aquesta setmana?

La Comunitat Valenciana preveu administrar un total de 247.146 dosi aquesta setmana. Així, les 175.000 dosis de Pfizer s’han reservat per a segones dosis a majors de 70; primeres dosis a la població d’entre 51 i 59 anys; i persones majors de 66 i col·lectius menors de 60 pendents de rebre la vacuna.

D’altra banda, les 42.400 dosis de Moderna s’inocularan a persones en condicions d’alt risc, així com a primeres dosis de persones entre 51 i 59 anys, als quals també se’ls administrarà la vacuna de Janssen. – 15.600 persones –. Finalment, s’administraran 10.000 dosi d’AstraZeneca a persones entre 60 i 65 anys.

La resta, fins a completar les 247.146 dosis, s’administraran a altres col·lectius en quantitats més xicotetes, com a persones d’institucions penitenciàries, usuaris d’habitatges tutelats o persones en condicions d’alt risc, entre altres.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

19 + 20 =