25n
25N
25N

La Comunitat Valenciana podria alçar el confinament perimetral abans del 9 de maig

La decisió es prendrà tenint en compte la situació epidemiològica de la Comunitat

La Comunitat Valenciana podria alçar el confinament perimetral abans del 9 de maig
08/04/2021 -

El president del Govern, Pedro Sánchez, anunciava que no hi ha previsió de prorrogar l’estat d’alarma més enllà del 9 de maig. Aquest objectiu de Moncloa va en línia amb la previsió de pujar el ritme d’inoculació de dosi durant aquest mes i arribar al 9 de maig amb més de 5 milions de persones amb la pauta completa, la qual cosa suposa tan sols poc més del 10% de la població espanyola, amb 47 milions d’habitants.

No obstant això, aquest matí, el president de la Generalitat, Ximo Puig, ha fet un pas més, i ha confirmat que, sempre que la situació epidemiològica ho permeta, el tancament perimetral de la Comunitat Valenciana es podria alçar abans del 9 de maig. No obstant això, ha assegurat que “comptem amb instruments legals que ens permetran continuar gestionant el control de la pandèmia”. I és que una vegada finalitzat l’estat d’alarma, les comunitats autònomes podran continuar fixant restriccions que no vulneren els drets fonamentals de les persones, és a dir, control d’aforaments o limitació de l’activitat. Això sí, el que segur que desapareixerà serà el toc de queda.

En aquest sentit, la consellera de Sanitat, Ana Barceló, llançava un avís a la ciutadania: “no és que s’alce l’estat d’alarma i tornem a la normalitat. Hi haurà un altre escenari en el qual les comunitats autònomes tenim la responsabilitat de les mesures en l’àmbit de les nostres competències i fer que es respecten i es complisquen les acordades amb el Ministeri de Sanitat”.

Així mateix, com també va confirmar la portaveu del Govern i ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, “els tancaments perimetrals a nivell autonòmic podrien desaparéixer depenent de la incidència que existisca en cada territori”, però ha admés que es pot “posar en marxa algun tipus de mesura de restricció que entenga que és convenient perquè no es produïsca un increment en el nombre de contagis”.

En tot cas, totes dues administracions confien que, gràcies a l’augment de la vacunació que s’anirà produint, no siga necessari tornar a aplicar mesures que limiten els drets fonamentals.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

10 + onze =