25n
25N
25N

La Comunitat Valenciana, preparada per a combatre el Covid-19

Continua la construcció dels tres hospitals de campanya previstos a les tres províncies de la Comunitat Valenciana

La Comunitat Valenciana, preparada per a combatre el Covid-19
24/03/2020 -

Tant el Govern d’Espanya, com la resta de comunitats autònomes estan treballant en la posada en marxa de mesures per a fer front a la crisi sanitària del coronavirus. Així, a més del tancament de locals o el confinament de la ciutadania, també s’està invertint en el reforç sanitari, és a dir, compra de material necessari per a prevenir contagis o el condicionament d’espais per a convertir-los en hospitals provisionals, com el cas de la Comunitat de Madrid a Ifema.

No obstant això, la Comunitat Valenciana s’ha alçat com una de les comunitats autònomes pioneres en la lluita contra el coronavirus. I és que la Generalitat Valenciana ha contractat la construcció de tres hospitals de campanya a València, Alacant i Castelló, que ja s’han començat a construir. L’objectiu, com ha explicat el president Ximo Puig no és un altre que “dotar de la màxima seguretat a tot el sistema sanitari valencià” perquè, encara que fins al moment no s’ha produït un col·lapse de la sanitat pública, “és important anticipar-se a tots els escenaris possibles”.

Els tres hospitals de campanya, que se situaran al costat d’hospitals de referència en les tres capitals de província, suposaran un increment de 1.100 nous llits al sistema hospitalari, que es distribuiran de la següent forma: 500 a València, 400 a Alacant i 200 a Castelló. Així, en un termini de 15 dies es comptarà amb la meitat dels llits, mentre que caldrà esperar 30 dies per a comptar amb la totalitat dels llits.

Aquests hospitals, dissenyats per al seu funcionament durant llargs períodes de temps, comptaran amb les mateixes prestacions que un hospital. D’aquesta manera, disposaran de serveis com a unitat d’aïllament, zona de quarantena, banys i serveis, zona de triatge, zona de recepció i zona de descans de personal mèdic. Així mateix, aquests tres hospitals, una vegada passe aquesta crisi sanitària, podran ser utilitzats de nou per l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències per a qualsevol altre escenari de crisi, com a inundacions o incendis.

Però això no és tot, ja que la Comunitat Valenciana està a l’espera de l’arribada d’un avió amb material sanitari comprat per la Generalitat Valenciana. Amb una inversió d’11 milions d’euros, la sanitat valenciana es reforçarà amb màscares, equips de protecció individual, respiradors i llits, que dotaran a tots els centres sanitaris del material demandat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quinze + quinze =

caixaontinyent
lleida 2020
paterna
ruta massamagrell