25n
25N
25N

La Comunitat demanarà el pas a la Fase 3 quan es complisquen paràmetres epidemiològics i Puig demana prudència

La Comunitat demanarà el pas a la Fase 3 quan es complisquen paràmetres epidemiològics i Puig demana prudència
31/05/2020 -

La Comunitat Valenciana demanarà el pas a la Fase 3 de desescalada a conseqüència del coronavirus quan es complisquen els paràmetres epidemiològics, ha afirmat el president de la Generalitat, Ximo Puig, qui ha demanat “prudència”.

El ‘president’ s’ha pronunciat en aquests termes aquest diumenge en una compareixença després de participar en la reunió del president del Govern, Pedro Sánchez, amb els presidents i les presidentes de les comunitats autònomes per a tractar la crisi del coronavirus.

Puig, preguntat per si considera que la Comunitat estarà preparada a final de la setmana vinent per a demanar el passe a la Fase 3, ha incidit: “Mantindrem la prudència”, i ha subratllat que es demanarà el canvi de fase quan es complisquen els paràmetres epidemiològics.

“Actuarem d’acord amb el que diguen els experts i amb voluntat de transparència i de situar l’interés de les persones i la salut per damunt de qualsevol qüestió”, ha destacat.

Així, ha reiterat que aquests dies han de fer anàlisis “profundes”, sector per sector, i es plantejaran qüestions prevalent la seguretat sanitària i intentant reactivar l’economia. “A la temporada turística cal donar-li la major seguretat possible”, ha agregat.

Puig ha repetit que “la pandèmia és ací. No està superada i no vull crear falses expectatives”, ha dit, per a agregar: “Si no canvia la tendència, dins de 15 dies estarem en Fase 3 i el Govern valencià tindrà capacitat per a decidir com es gestiona”.

En qualsevol cas, Puig ha recordat que a partir de demà tota la Comunitat entrarà en Fase 2: “Avancem amb voluntat d’intensificar la reactivació econòmica i guanyar qualitat de vida. Ho fem amb responsabilitat i prudència”, ha asseverat.

“Tots –ha afegit– guanyem després d’un immens esforç que han seguit més del 92% dels valencians”. “Mai em cansaré de donar les gràcies perquè és la gent, més que el Govern, la que té el mèrit”, ha afirmat Puig, i ha aprofitat per a recordar a totes les persones mortes a conseqüència de la Covid-19: “El meu record i condol a les famílies”, ha indicat.

El ‘president’ ha afirmat que “ha costat molt arribar fins ací”, a la fase intermèdia de la desescalada, i ha apel·lat a la responsabilitat: “Hem de continuar recorrent aquest camí reflexionant. És encara molt el que ens queda per recórrer”, ha asseverat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 × un =

caixaontinyent
ruta massamagrell
paterna