25n
25N
25N

La Comunitat Valenciana no registra nous contagis de Covid-19 per PCR segons el Ministeri de Sanitat

Les dades de l’evolució de la Covid-19 continuen sent esperançadores a la Comunitat Valenciana

La Comunitat Valenciana no registra nous contagis de Covid-19 per PCR segons el Ministeri de Sanitat
04/05/2020 -

Ja ho anunciava el president de la Generalitat, Ximo Puig, “la Comunitat Valenciana estarà en condicions de passar a la fase 1 del pla de desescalada a partir del pròxim 11 de maig”. I és que, en tres setmanes, l’evolució de la Covid-19 en territori valencià mostren un avanç molt important, i ja no només perquè s’han multiplicat per tres les altes, sinó perquè “sis de cada deu diagnosticats ja s’han curat, i només tres de cada deu casos segueixen actius“. Així mateix, la incidència acumulada en les dues últimes setmanes és de 16 casos per cada 100.000 habitants, “menys de la tercera part de la mitjana espanyola”.

I, hui, 4 de maig, la Comunitat Valenciana també té una altra bona notícia per a celebrar. I és que d’acord amb les dades del Ministeri de Sanitat, la Comunitat Valenciana no ha registrat casos de contagis nous, després de la realització de les PCR, un tipus de proves de diagnòstic que s’utilitzen per a detectar determinades malalties infeccioses entre les quals es troben la Covid-19. Així, si ahir es confirmaven 25 casos per PCR, hui no hi ha hagut nous contagis.

Dels 356 confirmats per PCR en tot el país, tan sols Balears, Ceuta i Múrcia han registrat 0 casos, unint-se així a la Comunitat Valenciana. No obstant això, entre els pics més alts es troba Catalunya amb 132 nous contagis, Castella i Lleó amb 51 i Galícia amb 44. Això sí, es tracta de les dades extretes únicament de les PCR, deixant a un costat les proves de tests ràpids, que, hui, sí que han registrat 148 nous casos positius a la Comunitat Valenciana.

Les PCR, encara que presenten una major complexitat i els resultats poden arribar a tardar diverses hores, tenen més especificitat, més sensibilitat i es pot detectar de manera precoç la presència del virus. D’aquesta manera, des que va començar la pandèmia, les mostres de les PCR han confirmat un total de 218.011 persones contagiades. D’elles, 121.343 ja s’han curat.

En total, a la Comunitat Valenciana s’han realitzat 122.806 PCR i 43.702 tests ràpids. A més, com va destacar Ximo Puig, “la Generalitat ha tingut el millor equip que ha pogut somiar: més de cinc milions de persones que s’han sacrificat en hospitals, residències, condonacions altruistes i fent el que s’havia de fer per a frenar el contagi”. I, sense cap dubte, estem en el camí per a aconseguir-ho.

La Comunitat Valenciana registra el dia amb menys ingressos hospitalaris per Covid-19

La Conselleria de Sanitat ha tornat a informar de les noves dades de coronavirus a la Comunitat Valenciana. Així, en les últimes hores, 11 persones han sigut ingressades per Covid-19, registrant el dia amb menys ingressos hospitalaris des que va començar aquesta pandèmia. De fet, els ingressos en UCI també es redueixen més de la meitat en les dues últimes setmanes. D’aquesta manera, es mantenen hospitalitzades 626 persones en aquests moments. D’elles, 114 es troben en UCI.

Des d’ahir, el nombre de casos nous és de 148, detectats per les tets ràpids. Per províncies, 14 pertanyen a Castelló, 15 a Alacant i 119 a València. En aquests moments, segueixen en actiu 4.049 casos, és a dir, un de cada tres diagnosticats.

Les altes també han augmentat considerablement. 6 de cada 10 diagnosticats ja s’han curat, elevant el nombre d’altes a 7.506. Per províncies, 1.006 s’han donat a Castelló, 2.801 a Alacant i, finalment, 3.699 a València.

Finalment, des que va començar la crisi del coronavirus, s’han produït un total de 1.279 defuncions a la Comunitat Valenciana: 195 a la província de Castelló, 452 a l’Alacant i 632 en la de València.

Actualització de la situació en residències

De tots els centres que han presentat algun cas positiu per coronavirus, més de la meitat no tenen cap en aquests moments. Hui dia, hi ha casos positius en 76 centres (12 a la província de Castelló, 19 en la d’Alacant i 45 a la província de València).

  • Residents que han donat positiu: 2.068
  • Personal treballador que ha donat positiu: 662
  • Residents que han mort: 476

En aquests moments, es troben sota vigilància activa de control sanitari 30 residències a la Comunitat Valenciana:

  • 9 a la província de Castelló
  • 8 a la província d’Alacant
  • 13 a la província de València

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

onze + dos =