25n
25N
25N

La Comunitat no va passar tota a fase 1 pel "nombre no menyspreable" de casos sospitosos sense test

Creu que “en els pròxims dies serà molt possible que tota la Comunitat estiga en situació molt bona” per a avançar en la desescalada

La Comunitat no va passar tota a fase 1 pel "nombre no menyspreable" de casos sospitosos sense test
10/05/2020 -

El director del Centre de Coordinació d’Emergències del Ministeri de Sanitat, Fernando Simón, ha explicat que la Comunitat Valenciana no va avançar íntegrament a la fase 1 perquè “hi havia un nombre no menyspreable de casos sospitosos als quals encara no se’ls havia pogut fer un test diagnostique”, una situació que creu que es corregirà “en els pròxims dies”, per la qual cosa llavors “serà molt possible que tota la Comunitat Valenciana estiga en una situació molt bona per a plantejar-se aqueix possible nou pas”.

Així ho ha manifestat aquest diumenge l’expert de Sanitat durant la roda de premsa posterior a la reunió del comité tècnic de seguiment diari del coronavirus.

Fernando Simón, preguntat sobre el motiu pel qual 14 departaments de salut de la Comunitat Valenciana no han passat a la fase 1, ha assenyalat que “es compartiran” amb la Generalitat “sense problema” els informes tècnics que expliquen la decisió del Ministeri.

No obstant això, ha avançat que els motius estan “molt relacionats no tant amb les capacitats”, perquè la Comunitat Valenciana “té capacitats molt altes en la majoria dels indicadors i en tots està treballant de forma molt adequada”, sinó amb els “riscos associats a la situació epidèmica”.

Ha detallat que en els 14 departaments està “sobretot relacionat amb els riscos no detectats”, perquè en la Comunitat Valenciana “hi havia un nombre no menyspreable de casos sospitosos als quals encara no se’ls havia pogut fer un test diagnostique”. “Això estarà preparat ja en els pròxims dies d’acord amb les informacions que tenim”, ha assegurat.

Fernando Simón ha afirmat que els protocols i procediments que s’estan posant en marxa afavoriran que els pròxims dies siga molt possible que tota la Comunitat Valenciana estiga en una situació molt bona per a plantejar-se aqueix possible nou pas”.

Així, ha afegit que el Ministeri ha optat per “jugar amb el principi de la prudència” i que són 14 departaments “en els quals la situació no és comparable” amb la dels altres deu.

Ha explicat a més que la qüestió s’ha “discutit molt detalladament” i que la Comunitat “ha sigut absolutament transparent en la comunicació” i l’enviament de dades.

“Si es corregeixen dos o tres aspectes que fins ara no es podien millorar, perquè estàvem en una situació molt diferent de l’epidèmia, jo crec que la Comunitat Valenciana està en una situació molt bona”, ha conclòs.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dinou + 6 =