25n
Orgull
Orgull

La Comunitat Valenciana tindrà més dosis com a "compensació" i accelerarà la vacunació a l'estiu

Barceló ha assenyalat que en agost i setembre s’avançarà la immunització dels grups més joves

La Comunitat Valenciana tindrà més dosis com a "compensació" i accelerarà la vacunació a l'estiu
15/07/2021 -

El Ministeri de Sanitat compensarà a la Comunitat Valenciana amb més dosi per la vacunació a persones desplaçades en el territori, per la qual cosa s’accelerarà la vacunació a l’agost i setembre. Ha sigut aquest matí quan la ministra de Sanitat, Carolina Darias, ha confirmat que accepta la proposta d’aquesta compensació per part de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, “que ha insistit en la seua reivindicació de tindre més dosis”, tal com ha assenyalat la consellera de Sanitat, Ana Barceló.

Barceló ha declarat fa uns minuts que hi havia una reivindicació clara: “Nosaltres hem estat demanant comptar amb més dosi perquè hem vacunat a persones desplaçades per damunt d’altres comunitats i perquè, des del principi, hem rebut menys vacunes que unes altres en tindre una població més jove, ja que l’objectiu era immunitzar a la població més envellida”.

Tal com ha explicat, aquest matí el ministeri s’ha compromés a fer un encreuament de dades per a saber a quants ciutadans i ciutadanes del territori i a quantes persones desplaçades ha vacunat cada comunitat autònoma per a ajustar aqueix lliurament major de vials a manera de compensació. La Comunitat Valenciana ha vacunat a prop de 100.000 persones desplaçades d’altres comunitats.

Per això, Barceló ha assenyalat que serà a l’agost i setembre quan arriben aquestes dosis extra, principalment de Moderna, que “permetran accelerar la vacunació”. “Anirem més ràpids en la immunització de persones joves i farem una espenta”, ha afegit.

Segons l’última actualització de Sanitat, un total de 2.904.715 persones han rebut ja una dosi de la vacuna contra el coronavirus en la Comunitat Valenciana. A més, en aquests moments, compten amb la pauta completa d’immunització (dues dosis per a Pfizer, Moderna i AstraZeneca; i la monodosi de Janssen) 2.269.386 persones. Per províncies: 270.629 a Castelló, 815.647 a Alacant i 1.183.110 a València. D’aquesta manera, la Comunitat Valenciana supera els 5 milions de dosis de la vacuna administrades.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

divuit + un =