25n
Orgull
Orgull

La Comunitat Valenciana tindrà més del doble de vacunes a l'agost per a vacunar a joves

D’aquesta forma es compensarà la vacunació a persones desplaçades i la situació demogràfica

La Comunitat Valenciana tindrà més del doble de vacunes a l'agost per a vacunar a joves
22/07/2021 -

La Comunitat Valenciana rebrà durant el mes d’agost més del doble de vacunes de Moderna amb l’objectiu d’immunitzar als grups més joves, els més “vulnerables” a la COVID-19 en la situació actual, segons ha anunciat el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig.

En concret, el mes vinent es rebran 441.570 dosis de la vacuna de Moderna, enfront de les 197.000 que han arribat aquest mes, per exemple. Això suposa comptar amb 244.500 dosis més en el pla de vacunació que permetran avançar la immunització dels grups.

Aquest increment respon a la compensació del Ministeri de Sanitat a la Comunitat Valenciana per dos motius: la vacunació de persones desplaçades d’altres comunitats, més de 50.000, ha detallat la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública Ana Barceló (enfront de 40.000 valencians i valencianes desplaçades); i la demografia valenciana, més juvenil.

Sobre aquest tema, Puig ha celebrat l’arribada d’aquestes dosis, especialment perquè la variant Delta ja suposa el 90% dels nous casos, i ha assegurat que és “crucial” intensificar i avançar la vacunació per a frenar l’avanç del coronavirus. La majoria de persones hospitalitzades té menys de 35 anys, i en l’UCI el 40% de les persones ingressades té entre 35 i 50 anys.

En aquest sentit, ha assenyalat que la Comunitat Valenciana ja compta amb 3 milions de valencians que han rebut almenys una dosi, i ha recordat que aquesta setmana ha començat la vacunació de persones entre 20 i 29 anys en zones rurals, que s’estendrà a totes les zones la setmana vinent. A més també ha destacat que l’última setmana d’agost es protegirà els joves de 17 i 18 anys.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc + huit =