25n
25N
25N

La Comunitat Valenciana i les Illes Balears demanen que les proves PCR per a viatjar siguen finançades per Europa

Els presidents Ximo Puig i Francina Armengol esperen que el passaport sanitari estiga operatiu en juny

La Comunitat Valenciana i les Illes Balears demanen que les proves PCR per a viatjar siguen finançades per Europa

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, i la presidenta de les Illes Balears, Francina Armengol, han demanat aquest matí que les PCR necessàries per a viatjar aquest estiu siguen gratuïtes i siguen finançades per la Unió Europea.

Amb aquesta petició conjunta, realitzada després d’una reunió en el Palau de la Generalitat, es busca facilitar i impulsar la mobilitat durant els mesos d’estiu i que el cost econòmic d’aquestes proves “no supose una limitació” per als turistes encara no vacunats que vulguen viatjar a aquests territoris.

Tots dos presidents han mostrat el seu desig que el passaport sanitari estiga operatiu en juny per a “garantir la mobilitat europea amb tota la seguretat i poder iniciar la recuperació de l’economia”.

PCR GRATUÏTA

Malgrat aquest passaport sanitari, que informarà sobre si el turista ha sigut vacunat o ha passat la malaltia, a aquells que no hagen rebut cap dosi se’ls exigirà presentar una PCR negativa, unes proves que, per a tots dos presidents, han de ser “gratuïtes i finançades amb fons europeus perquè els ciutadans puguen viatjar a un altre país”.

“Si volem tornar a la mobilitat hem de garantir unes condicions segures i si les vacunes són gratuïtes les PCR també”, ha afirmat Puig, advertint que el cost de la prova pot suposar “una limitació” per als desplaçaments de les persones no vacunades, especialment per als joves.

La presidenta Armengol ha coincidit en la importància d’aquesta mesura per a reactivar l’economia en dues comunitats “molt dependents” de la mobilitat i el turisme com són la valenciana i la balear. “Tota mobilitat segura serà benvinguda“, ha indicat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 × quatre =

museo prehistoria