25n
Orgull
Orgull

Més de 60 hotels i monuments de la Comunitat Valenciana apaguen les seues llums per 'L'Hora del Planeta'

EP

Més de 60 hotels i monuments de la Comunitat Valenciana apaguen les seues llums per 'L'Hora del Planeta'
30/03/2019 -

Hotels i monuments de tota Espanya, 65 de la Comunitat Valenciana, apaguen les llums entre les 20.30 hores i les 21.30 hores aquest dissabte coincidint amb la iniciativa mundial de WWF ‘L’Hora del Planeta’ que se celebra a tot el món amb l’objectiu de llançar un missatge de compromís i responsabilitat amb el medi ambient.

‘L’Hora del Planeta’ va nàixer fa onze anys en Sidney, com a gest simbòlic per a cridar l’atenció sobre el problema del canvi climàtic. L’any passat van participar milers de ciutats de 188 països del món que van apagar més de 17.000 monuments i edificis icònics.

Enguany quasi 9.000 particulars i entitats en tota Espanya ja han anunciat la seua adhesió a aquesta iniciativa. D’aquesta xifra, 8.117 són ciutadans particulars, 474 ajuntaments, 159 empreses i 209 organitzacions de tota mena.

Entre les regions espanyoles més compromeses amb la iniciativa està Andalusia amb 92 ciutats apuntades a l’esdeveniment, seguida de Catalunya amb 61 ciutats o la Comunitat Valenciana amb 65. Madrid se suma al repte amb 35 municipis.

A més de ciutats, s’apagaran també edificis emblemàtics com l’Alhambra i el Generalife de Granada, el Palau Reial de Madrid, la Sagrada Família, la Basílica del Pilar de Saragossa.

Quasi una trentena de catedrals de tota Espanya ja han anunciat que se sumaran a l’esdeveniment. És el cas de les catedrals de Jaén, Oviedo, Palma de Mallorca, Sigüenza, Toledo, León, Santander, Salamanca, Múrcia, Jaén, Màlaga, Terol, Pamplona, Plasència, Zamora, Burgos, Palència o Segòvia entre altres.

També se sumen a l’hora del planeta altres famosos monuments turístics espanyols com la Mesquita de Còrdova, la Torre de l’Or i el Pont de Triana de Sevilla, el Castell de Bellver de Palma de Mallorca, la platja del Sardinero a Santander, l’Alcázar de Toledo, el Passeig marítim de la Platja de Llevant a Benidorm, l’Ajuntament de València, la Torre d’Hèrcules a la Corunya o el Museu Guggenheim a Bilbao.

A Madrid s’apagarà la seu de l’Assemblea de Madrid, Palacio de Cibeles, Porta d’Alcalá, fonts de Cibeles i Neptú i seus municipals de quasi tots els districtes. Patrimoni Nacional apagarà el Palau Reial, el Teatre Reial, el Cercle de Belles arts i el Real Jardí Botànic. L’equip de futbol Real Madrid apagarà l’Estadi Santiago Bernabéu.

A Barcelona, les apagades més destacades seran els de la seu del Parlament, la Diputació de Barcelona, la Façana de l’Ajuntament, el Monument a Còlon, el Palau de la Virreina, la Sagrada Família, el Castell de Montjuïc, el Parc Güell, l’Arc del Triomf així com la façana i terrat edifici de La Pedrera-Casa Milà.

ELS HOTELS APAGUEN LLUMS

Les cadenes hoteleres de tota Espanya també se sumaran en la campanya de compromís mediambiental. A Madrid, l’Associació Empresarial Hotelera(AEHM) s’ha sumat a la campanya i anima als seus hotels associats al fet que facen el mateix. Els hotels adherits posaran en marxa diferents iniciatives amb l’objectiu de promoure l’estalvi energètic i sensibilitzar tant als ciutadans com als turistes sobre la importància de la conservació del medi ambient.

La xarxa de Paradores també se sumarà aquest dissabte a l’acció atenuant les llums dels seus edificis com les entrades, àrees públiques, bars i restaurants, depenent de cada establiment. Els hotels estaran il·luminats amb ciris durant 60 minuts com a senyal de suport de l’organització ecologista.

També cadena Iberostar ha anunciat que participarà de forma activa en la celebració de l’Hora del Planeta. Per cinqué any consecutiu apagaran les llums de les nostres seus corporatives i zones comunes de més de 120 hotels en 19 països de tot el món. Amb aquesta iniciativa estimen un estalvi de 45.000 kWh d’energia i més de 17 tones de CO2.

El sector del turisme espanyol s’ha bolcat amb la iniciativa i han anunciat que apagaran els seus establiments durant una hora NH Hotel Group, AC Hotel Madrid Feria, Hotel Puerta Tolado, Rafael Hoteles, Hotel Meliá Castilla, Hotel Europa, Hotel Ayre Hotel Sevilla, Hotel Bahía Duque, Hotel María Cristina, entre altres-

L’Administrador d’Infraestructures Ferroviàries (Adif) també se suma a la iniciativa i apagarà la il·luminació de les façanes i dels elements ornamentals exteriors de 34 de les seues principals estacions. Entre les estacions que s’apagaran destaquen les de Madrid Chamartín, Madrid Puerta de Atocha, Barcelona Sants, València Joaquín Sorolla, Màlaga María Zambrano o Sevilla Santa Justa.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quinze + nou =