25n
25N
25N

Només cinc comunitats, entre elles la Comunitat Valenciana, han posat en marxa el Pla Moves II a quatre dies d'acabar el termini

Només cinc comunitats, entre elles la Comunitat Valenciana, han posat en marxa el Pla Moves II a quatre dies d'acabar el termini
13/09/2020 -

Només cinc de les 17 comunitats autònomes i dues ciutats autònomes espanyoles han posat en marxa el Pla Moves II per a l’ajuda a la compra de vehicles elèctrics mancant quatre dies perquè finalitze el termini legal per a activar-lo, dijous que ve 17 de setembre.

D’aquesta manera, només Aragó, Astúries, Comunitat Valenciana, Galícia i Madrid han activat aquest pla d’ajudes, mentre que la resta de les comunitats i Ceuta i Melilla encara no han fet el propi.

Així, del total dels 100 milions destinats al Moves II, a penes s’han mobilitzat 35,5 milions d’euros, per la qual cosa quasi un 65% dels fons encara continua sense estar actiu.

D’aquests 35,5 milions, 2,81 milions pertanyen a Aragó, mentre que els asturians poden accedir a 2,17 milions. Per part seua, Comunitat Valenciana té accés a 10,59 milions per al Moves II; Galícia, a 5,75 milions, i Madrid, a 14,15 milions.

ADHESIONS ‘IN EXTREMIS’

Fonts de l’Institut per a la Diversificació i l’Estalvi d’Energia (IDAE) consultades per Europa Press han assegurat que s’espera que en els últims dies del termini sí que es donen noves activacions del pla per part de les comunitats autònomes.

“Totes estan treballant perquè les convocatòries estiguen publicades en el termini de tres mesos des de la publicació del Reial decret de Bases, però alguna podria retardar-se fins a finals de mes per algun retard a nivell de tramitació interna”, han indicat les mateixes fonts.

També el director general de l’Associació Empresarial per al Desenvolupament i Impuls del Vehicle Elèctric (Aedive), Arturo Pérez de Lucia, ha assegurat a Europa Press que les comunitats autònomes publicaran els seus plans abans que acabe el termini, ja que “totes estan treballant en això”.

“Partim de la base que sí que ho faran perquè van acceptar el pressupost que se’ls ha atorgat, la qual cosa implica que tenen interés per traure el pla avance”, ha insistit Pérez de Lucia.

AJUDES JA CONCEDIDES

Malgrat això, les ajudes recollides en la segona edició del Programa d’Incentius a la Mobilitat Eficient i Sostenible llançat pel Govern estan disponibles des del 17 de juny per als consumidors interessats en la compra d’un model ‘zero emissions’.

Després de la publicació en el Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) del pla, els espanyols van poder accedir a les ajudes per a agilitar la posada en marxa del mercat, a pesar que les comunitats tenien fins a tres mesos per a gestionar el pla i sol·licitar al Govern la partida dels 100 milions d’euros totals que li correspon per nombre d’habitants.

D’aquesta manera, es va permetre als particulars adquirir el cotxe que necessitaven i després accedir al subsidi, ja que en el cas del Pla Moves de l’any passat moltes administracions autonòmiques van tardar mesos a posar en marxa les ajudes, la qual cosa va retardar i va mitigar l’efecte del Moves.

En aquest sentit, el director general d’Aedive ha indicat que, si alguna comunitat no arribara a activar el Moves II abans del pròxim dijous, podrien traure’l més endavant si raonen per què no ho van fer dins del termini, com va ocórrer en altres edicions.

“Si no ho han tret ja sol ser per retards administratius”, ha explicat Pérez de Lucia, qui ha indicat que si els clients ja han accedit a les ajudes no haurien de retornar-les, ja que totes les comunitats han acceptat el pressupost i preveuen traure el pla.

El Pla Moves II compta amb un pressupost de fins a 100 milions d’euros per a fomentar la mobilitat sostenible. Així, el Govern aportarà fins a 5.500 euros per a l’adquisició d’un model ‘zero emissions’, mentre que els fabricants donaran una ajuda addicional de 1.000 euros per a incentivar la seua compra.

Pel que fa a turismes, el model ha de tindre un preu màxim de fins a 45.000 euros. Aquesta quantitat ascendeix fins als 53.000 euros per a cotxes de huit places o en el cas que el destinatari últim siga una Administració o entitat sense ànim de lucre.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

16 − set =