25n
Orgull
Orgull

La Comunitat Valenciana registra una gran assistència de la població jove per a vacunar-se

Els joves fan gala de la seua “responsabilitat generacional” i acudeixen massivament a la cita de vacunació

La Comunitat Valenciana registra una gran assistència de la població jove per a vacunar-se

“Responsabilitat generacional”. Així ha qualificat Ximo Puig l’assistència massiva dels joves d’entre 16 i 21 anys a la cita de vacunació. El President ha mostrat la seua satisfacció per l’inici de la immunització dels i les adolescents, que va començar la setmana passada per al grup de 20 a 29 anys i aquest mateix dilluns per a les persones de 16,17 i 18.

“Comença la vacunació massiva de 16 a 20 anys. He rebut molts missatges de joves que volen ja vacunar-se, aqueixa és l’actitud. Ja voldrien tindre altres països el nivell de responsabilitat generacional que tenim ací. Passeu un bon estiu responsable, ho necessitàvem”, ha escrit Puig en les seues xarxes socials.

En concret, els vacunòdroms de la Comunitat Valenciana administraran un total de 378.302 dosis aquesta setmana i la majoria s’inocularan a persones d’entre 16 i 39 anys.

Punt de vacunació a la Ciutat de les Arts i les Ciències de València

Segons les últimes dades proporcionades per la Conselleria de Sanitat el passat 6 d’agost, el 13% dels joves d’entre 20 i 29 anys –la citació dels quals va començar la setmana passada i continuarà els pròxims dies– ha rebut almenys 1 dosi, i el 10% ja té la pauta de vacunació completa.

I és que acudir a vacunar-se per als més joves s’ha convertit en una mena de quedada amb els amics,  ja que s’ha vist com molts d’aquests i aquestes adolescents acudien tots junts en grup. “Venen contents perquè moltes vegades venen en pandilla“, així ho confirmaba Rosa Ferrer, la coordinadora del centre de salut de Xàtiva.

Major incidència entre la població jove

La posada en marxa del procés de vacunació en aquestes forquetes d’edat era un objectiu primordial per a poder aconseguir la immunitat en la Comunitat, ja que actualment el 64,5% de la població valenciana està vacunada i es pretén arribar a ella abans del 9 d’octubre.

A més, és entre els més joves on es detecten la majoria dels contagis en aquesta cinquena ona. Així, la incidència acumulada en aquest tram d’edat era de 1514 per cada 100.000 habitants a la fi del mes de juliol i més de la meitat dels brots de covid detectats eren de vintenaris o adolescents.

Les principals causes que expliquen aquesta alta incidència són una major mobilitat juvenil o el gran nombre de reunions socials on es donen la majoria dels contagis, com és el cas dels botellots.

Per aquesta raó, des de la Generalitat es va prendre la decisió d’implantar més mesures restrictives com el límit de 10 persones en una reunió o el toc de queda d’1 a 6 del matí en 77 municipis al llarg de la geografia valenciana.

Els ajuntaments també han imposat mesures com per exemple el Consistori de Cullera que, davant l’augment de la incidència acumulada, ha pres la decisió de tancar les seues platges de 00.30 hores fins a les 8 per a acabar amb els botellots.

Espanya no necessita incentius per a animar a vacunar-se

De moment, al nostre país pocs han sigut els joves que no han acudit a vacunar-se. No obstant això, en alguns països europeus i també de fora de la Unió, la ciutadania té més reticències a les vacunes contra la covid-19.

Per això, els governs han buscat solucions per a fer una crida generalitzada a aquest grup poblacional i així no frenar el ritme de burxades. En alguns estats dels Estats Units, per exemple, es recompensa amb 100 dòlars als joves menors de 35 anys que acudisquen a vacunar-se.

Els governs d’Itàlia i França, per part seua, han anunciat que serà obligatori estar vacunat per a poder accedir a bars, restaurants, teatres i cinemes. I al país gal, aquesta restricció està en vigor des del passat 21 de juliol.

No obstant això al nostre país –a excepció de Galícia on si es requereix el certificat de vacunació, una PCR o test d’antígens negatiu en les últimes 72 hores o un document que certifique que la persona ha superat el virus per a entrar en bars i restaurants– no es preveu implementar el certificat d’estar vacunat per a accedir a llocs públics.

En la Comunitat Valenciana, la Generalitat va descartar implantar aquesta mesura almenys “fins que s’haja garantit la vacunació a tota la ciutadania”, va afirmar Puig. Per part seua, Ana Barceló va advocar perquè si es canviava l’ús d’aquest certificat “havia de ser una mesura homogènia per a tota Espanya”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 × 2 =