25n
Orgull
Orgull

La Comunitat Valenciana gestionarà 13,21 milions d'euros de fons europeus assignats a Cultura fins a 2023

La Comunitat Valenciana gestionarà 13,21 milions d'euros de fons europeus assignats a Cultura fins a 2023
28/07/2021 -

La Comunitat Valenciana gestionarà fins a 2023 un total de 13.214.549,12 euros dels fons del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència destinats a la cultura, 5.174.956,77 euros d’ells enguany.

La Conferència Sectorial de Cultura, reunida en ple en la seua XXIX edició i presidida pel ministre de Cultura i Esport, Miquel Iceta, ha aprovat l’acord per a la distribució dels fons del pla. Es tracta de la primera vegada que el ministre de Cultura i Esport es reuneix amb els consellers de les CC.AA. i les ciutats de Ceuta i Melilla i també la primera reunió presencial del ple de la Sectorial de Cultura des de l’inici de la pandèmia.

L’acord pel qual es realitza la distribució territorial dels fons del Pla de Recuperació que gestionaran les CC.AA. i les ciutats de Ceuta i Melilla contempla set projectes del component 24 ‘Revaloració de la Indústria Cultural’ i un del component 25 ‘Espanya Hub Audiovisual d’Europa’.

En total, les CC.AA. gestionaran 165.507.449,53 € en el període 2021-2023, la qual cosa suposa el 38,8% del total assignat al Ministeri de Cultura i Esport, segons ha detallat el Ministeri en un comunicat.

El component 24 se centra en la indústria cultural i creativa, que té un valor indispensable per al desenvolupament d’una societat lliure i oberta i és, així mateix, generadora de riquesa i ocupació.

Les reformes i inversions d’aquest component estan orientades a enfortir la cadena de valor de les indústries culturals espanyoles, mitjançant el reforç de les seues capacitats i resiliència.

Per això, es promouran tres eixos estratègics: competitivitat, dinamització i digitalització i sostenibilitat dels grans serveis culturals.

Les comunitats gestionaran projectes de modernització i gestió sostenible de les infraestructures de les arts escèniques i musicals. Les CC.AA. publicaran les primeres convocatòries abans que acabe 2021 per import de 22 milions d’euros.

També trauran ajudes a sales de cinema, abans del 21 de juliol de 2022, per import de 17 milions d’euros; inversió per a la dotació de biblioteques, actualització, digitalització i documentació dels béns del Patrimoni Històric Espanyol sobre els quals tenen competències, impulsaran la digitalització de fons documentals de titularitat estatal i gestió autonòmica, secundaran acceleradores culturals amb ajudes en 2022 i 2023 per 25 milions d’euros.

Les CCAA també gestionaran les ajudes per a ampliar i diversificar l’oferta cultural en àrees no urbanes i les mesures de conservació, restauració i posada en valor del patrimoni cultural espanyol.

MODA D’AUTOR

Així mateix, a proposta de la Comissió Sectorial d’Assumptes Culturals, s’ha creat la Taula de Treball permanent de l’Administració General de l’Estat i de les CC.AA. amb el sector de la Moda d’Autor a Espanya. L’objectiu és desenvolupar un Pla que continga les accions necessàries per a millorar la competitivitat i la capacitat de generació de valor d’aquest sector, en línia amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible marcats en l’Agenda 2030.

La indústria cultural de la moda d’autor és un sector estratègic per al desenvolupament productiu, la competitivitat i l’ocupació. Aquestes indústries creen ocupació, atrauen inversors i fomenten l’economia local.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

un × quatre =