25n
Orgull
Orgull

La Comunitat Valenciana començarà a vacunar sense cita des del dimarts en els 133 punts de vacunació massiva

Barceló avança que es calcula, a les dues setmanes de l’inici del curs, arribar a un 80% d’escolars “totalment protegits”

La Comunitat Valenciana començarà a vacunar sense cita des del dimarts en els 133 punts de vacunació massiva
03/09/2021 -

La consellera de Sanitat, Ana Barceló, ha anunciat aquest divendres en Les Corts, on ha comparegut en la Diputació Permanent, que la Comunitat Valenciana començarà a partir del pròxim dimarts a vacunar sense cita prèvia en els 133 punts de vacunació massiva desplegats al llarg de tota l’autonomia. Aquesta campanya es prolongarà fins al 30 de setembre. “Fins al mes d’octubre”, ha dit quan es posarà fi a la vacunació en grans espais i es continuarà subministrant les dosis en els centres de primària.

Així ho ha indicat en la seua intervenció, a petició pròpia, per a informar de l’evolució de la pandèmia provocada per la Covid-19 en la Comunitat Valenciana, que ha qualificat de “clarament més positiva” que al juliol, quan va comparéixer enmig de la quarta ona, i en un moment en el qual ara l’autonomia es troba en “una fase d’estabilització i de reducció sostinguda” de la incidència. “Tot això ens permet afirmar que, si no es produeixen canvis, ens trobem en el tram d’eixida de la quarta ona”, ha anunciat.

52.154 PERSONES HAN REBUTJAT LA VACUNA

Sobre la vacunació, a més de l’anunci, ha subratllat la “important acceleració” de la campanya i l’augment de població immunitzada, ha qualificat d'”exemplar l’elevada participació” i ha demanat “per favor” que qui no s’haja immunitzat encara “acudisca com més prompte millor a protegir-se i a protegir-nos”. Segons les seues xifres, 52.154 persones han rebutjat de manera explícita la vacuna.

En tot cas, Barceló s’ha congratulat que la Comunitat Valenciana haja aconseguit les metes marcades abans del calendari previst i, de fet, ha subratllat que, hui dia, s’ha sobrepassat en més de deu punts el percentatge de l’objectiu d’arribar al 70% de la població major de 12 anys vacunada amb pauta completa el 9 d’octubre, ja que més del 80% de la població a vacunar té la pauta completa.

I respecte als alumnes i a dues setmanes de l’inici de les classes, calcula que s’arribarà a un 80% d’escolars totalment protegits, en el qual ha avançat que serà un “curs segur”, planificat amb la Conselleria d’Educació i d’acord amb els protocols del Govern.

La compareixença es produeix tres dies abans de la reunió de la Interdepartamental que se celebrarà dilluns que ve per a adoptar mesures en relació amb la desescalada i sobre la qual ha avançat que donarà pas a un “nou escenari de reobertura”, com ja va anunciar el ‘president’ de la Generalitat, Ximo Puig, “amb alguna flexibilització de les mesures actualment en vigor”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre × tres =