25n
25N
25N

La Comunitat Valenciana és de les autonomies amb menor percentatge de defuncions en centres de majors

La Comunitat Valenciana és de les autonomies amb menor percentatge de defuncions en centres de majors
03/03/2021 -

La pandèmia de la Covid-19 ha sacsejat les residències de la Tercera Edat de tota Espanya i la Comunitat Valenciana, amb una elevada esperança de vida i un 20% de població amb els 64 anys ja complits, no ha sigut una excepció. Ara bé, la valenciana és una de les autonomies amb menor percentatge de defuncions i contagis en residències respecte dels valors totals.

Així, les residències de majors de la Comunitat Valenciana han registrat des de l’inici de la pandèmia el 29% del total de defuncions notificades, d’acord amb l’últim informe del Ministeri de Sanitat (actualitzat aquest dimarts) i els nous casos reportats per cada autonomia. Aquest percentatge està molt allunyat dels registrats a Catalunya, on la Generalitat catalana porta un recompte propi superior al del Ministeri i eleva les defuncions en centres de majors a més de huit de cada 10 (en concret, 82%), o Madrid (36%).

Les xifres, a més, situen a la Comunitat Valenciana entre les autonomies amb dades més esperançadores, només millorada per Canàries (12%), Múrcia i Andalusia, on les defuncions de residents de centres de la Tercera Edat ronden el 23/24% del total, i País Basc (27%).

Si es relacionen les xifres de mortalitat amb la de contagis, l’última setmana de febrer, el nombre de majors interns en residències de la Comunitat Valenciana amb diagnòstic confirmat de Covid-19 era 10.018 i, d’elles, 1.951 van morir. Això suposa que el 19% de les persones residents que van contraure la infecció no van aconseguir superar-la.

Es tracta d’una taxa molt inferior a la de Catalunya (49%) i tres punts menor que la d’Andalusia (22%). De fet, la letalitat en les residències de la Tercera Edat valencianes és de les més baixes del país, al costat de les del País Basc, Balears, Galícia, Cantàbria i Melilla (que també estan per davall del 20%).

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

deu + set =